miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Кои породи кучета са забранени по света?

Кои породи кучета са забранени по света?

Кои породи кучета са забранени по света?
Снимка: swins
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Интересът на човека към кучетата датира от най-дълбока древност заради безспорните им достойнства и ползи за хората. В резултат са създадени безброй породи с кръстосване, съчетаващи определени качества на родителите, желани от бъдещите стопани.

Тази селективна работа е много полезна, но тя също има своите недостатъци, тъй като съществуват породи, които са прекалено агресивни и опасни за човека, заради което в някои страни определени породи са забранени или ограничени с редица изисквания за стопаните.

Кои породи кучета са забранени по света?

Преса Канарио

Тази испанска порода обозначава едри кучета за лов. Те са спокойни животни, привързани към стопаните си, но могат да бъдат опасни заради размера си, както и инстинктите си на ловец. Забранени са в 8 страни по света.

Ротвайлер

Тази кучешка порода е добре позната и у нас заради това, че са отлични кучета пазачи. Те са участници в спасителни операции, а също са и полицейски кучета, но са много силни и с мощна захапка, което ги прави прекалено опасни. Тази забрана е валидна в 10 държави.

Американски стафордширски териер

Забранени кучета по света

Тази порода е една от най-противоречивите, защото става въпрос за много популярно и харесвано куче, но пък се води като опасно заради силата и ръста си. 11 страни ги смятат за опасни дотолкова, че да забранят тази порода кучета.

Стафордширски бултериер

Тази порода е наистина опасна, тъй като нравът на кучето е доста агресивен. Не случайно ги ползват за кучешки борби. От друга страна са идеални за семейно куче, според специалистите. Забранени в 12 държави.

Бразилски мастиф

Това куче е добър следотърсач. То е ловно куче, което проследява плячката, хваща я и изчаква ловеца да пристигне. Забраната е валидна в 14 страни.

Тоса

Породи кучета, забранени по света

Тази порода не е от най-добре познатите у нас, но в Япония символизира приятелството и предаността. Използват ги за борба с кучета в родната им Япония. Забранени в 18 държави.

Дого Аржентино

От името става ясно, че тази порода е от Аржентина. Слави се като ловец, но ги ползват и за пазачи. Много са привързани и предани на стопанина си. В 18 страни по света важи забраната.

Питбул

Силно агресивните питбули са забранена порода кучета на много места по света, а също така и всички видове кръстоски с участие на питбула. Става въпрос за 24 страни по света.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest