Miau.bg»Статии»Птици»Папагали»Породи малки папагали

Породи малки папагали

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k28
Породи малки папагали

Наред с кучетата, котките, декоративните рибки, хамстерите и морските свинчета, папагалите са сред популярните домашни любимци. Те впечатляват любителите на животни с колоритна визия и любопитно поведение.

Изключително интересни са говорещите папагали, но някои от тях са едрички, което притеснява желаещите да притежават екзотичен домашен любимец. Има обаче и дребни видове папагали, които са също толкова приятни компаньони.

Ето и някои от породите малки папагали.

Вълнисти папагалчета

Те са може би най-популярните птици, когато говорим за дребни папагали. Чудесен избор са за първи папагал.

Въпреки скромните си размери, ако човек се занимава с тях всеки ден, може да ги научи на звуци и номера. Освен това са по-тихи от други свои събратя, които могат да са много шумни. Особено когато са ядосани.

Дребни видове папагали
Снимка: TRAPHITHO/pixabay.com

Неразделки

Неразделките са символ на вечната любов. Те са красиви, екзотични и общителни създания, които могат да са ваш верен домашен другар. Освен това са дребни папагалчета, което е добър вариант, ако нямате място за по-едри видове.

Въпреки че обикновено не спадат към графата на говорещите папагали, те могат да се научат да възпроизвеждат звуци и да правят номера. Ако се занимавате с тях, усилията ви ще се отплатят с доста артистичност от страна на вашите пернати другари.

Малък Александър

Дребни папагали
Снимка: Kolbatinger/pixabay.com

Той е малката разновидност на папагала голям Александър. Среща се и с други имена. Има няколко подвида. Много красив папагал с измуителни цветове. Истинско бижу в дома ви.

Какарики

Са красиви средни, до големи птици, които ще ви завладеят с красивите си цветове. Тези папагалчета са уникални домашни любимци, които всеки любител на птиците би се радвал да има.

Какаду

Какаду е много популярен вид папагали, които се срещат и по-скромни размери. Те са много разпространени сред любителите на домашни птици. Птиците какаду са приказливи, социални и много забавни. Обичат да прекарават време със стопанина си и да се включват в игри с топки, подобно на кучета и котки. С такъв другар няма как да ви е скучно у дома.

Ако си търсите екзотична птица за другар, вижте тези обяви и цени за папагали.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest