Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Акита Ину - характер и поведение

Акита Ину - характер и поведение

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k18
Акита Ину - характер и поведение
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Това е много древно куче, първоначално от префектура Акита Ину, в Япония. Първоначално е било ловно куче (обучено за лов на едър дивеч, мечки), но по-късно се е превърнало в бойно и охранително куче, използвано и като полицейско куче.

В обкръжението на семейството, включително и на любимите деца, е добронамерено пале, докато сред непознати е необходимо да има определена степен на внимание, за да се избегнат възможни нежелани реакции. Неговото отношение е да избягва непознати, да не ги напада, стига да не са враждебни.

Агресията на Акита се отнася до други кучета, особено ако са от един и същи пол (мъжки). Като цяло Акита Ину има резервиран характер към непознати хора.

Това куче живее спокойно на открито през цялата година, но ако му бъде позволено, той предпочита да стои близо до господаря си. В дома се държи добре и не нарушава наложените правила, като на практика никога не лае вкъщи и не може да се нарече шумно куче.

Акита остава верен на собственика през целия си живот, но не се интересува от взаимодействие с непознати деца и игра.

Акита и дете

Акита няма висока толерантност към други кучета, особено към тези от същия пол. Като цяло е в добро здраве и се нуждае от ежедневни кучешки упражнения.

Обучението на животното е от съществено значение. Използването на вид обучение, което е твърде „принудително“ с Акита, може да бъде риск, защото може да допринесе за нарастването на агресията при кучето. Необходима е постоянна и последователна типломатична дисциплина, изградена от вътрешна твърдост към кучето, което е склонно да поеме.

То безкрайно обича семейството, но взема решения самостоятелно, тъй като темпераментът на Акита Ину е такъв.

Определено не е много общителен приятел с други кучета. Този аспект е потенциално слабото място в характера на породата, което, особено при взаимодействие с кучета от същия пол, може да стане доста неприятно. Кучето може да е агресивно дори с простото намерение да защити собственика и хората, които живеят в домакинството му.

Ранното социализиране е полезно, но не гарантира успех в подобряването на общителността с други кучета. По-добре да имате много здрава каишка по време на разходката на кучето и да не очаквате вашето пале Акита да се сприятелява с други кучета.

Хранене на Акита Ину

Темперамент на Акита

Акита Ину трябва да се храни със здравословна кучешка храна, пропорционална на възрастта на кучето и начина на живот. Препоръчително е стриктно да следвате инструкциите на опаковките с храни за кучета.

Ако искате да приготвите сами храната си, най-добре се консултирайте с вашия доверен ветеринарен лекар.

Научете повече и за другите японски породи кучета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest