Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Характер и поведение на Английски Булдог

Характер и поведение на Английски Булдог

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k28
Характер и поведение на Английски Булдог

Вероятно никога няма да объркате булдог, с която и да е друга порода, благодарение на тези специфични челюсти, кожни гънки и това набито, компактно тяло, присъщи за кучовците от този вид.

Но това не са всички характеристики, които придават на английските булдози уникалния им вид: Според стандарта на породата главата на булдог трябва да е голяма и да изглежда като прикрепена към раменете. Ушите на булдога са леко сгънати на върховете си, а челото трябва да е плоско. Късата, компактна, почти сплескана муцуна също прави впечатление.

Английските булдози са известни и със своите ниско свити, набити тела, които имат къси, мощни крака и широки гърди. Кожата им е мека и отпусната, особено по протежение на главата, врата и раменете. Козината на булдога е къса, гладка и лъскава и може да се види в много цветове.

Официалните цветове на английския булдог включват бяло, червеникаво, светлокафяво или всяка комбинация от тези цветове. Английските булдози Merle не са официално признати; също така черните английски булдози. Въпреки това, официално признатите булдози могат да имат черна маска.

Известни със своя приятен темперамент, английските булдози са приятелски настроени с почти всички, които срещат, включително деца и други домашни любимци - макар че невинаги могат да се разбират с непознатите кучета.

Тази умна порода може да бъде и доста забавна. Някои английски булдози разбират какво ви забавлява и правят повече от това, само за да ви накарат да се смеете. Определено характерът на английския булдог е много приятен.

Лаят на английския булдог не е огромен проблем (те не са прекалено гласовита порода), но с късите си брахицефални муцуни са склонни да хъркат.

Подобно на други брахицефални породи, те също прегряват много лесно. Това прави английските булдози чудесен избор за хора, които не искат да упражняват много кучето си и особено не в топло време.

Кучета от породата Английски булдог

Обикновено доволни от кратките разходки, английските булдози се изморяват доста бързо по време на игра. Те трябва да живеят в климатизиран дом и не трябва да прекарват много време на открито, когато е топло - всичко по-горещо от приятен пролетен ден може да бъде прекалено горещо за кучето. Имайте предвид това при отглеждане на английски булдог.

В крайна сметка: Ако търсите общителен кучешки спътник, който ще се радва да почива на дивана с вас, английски булдог може да бъде чудесен избор!

За съжаление, продължителността на живота на английския булдог може да бъде доста кратка поради разпространението на няколко сериозни здравословни проблема при Английския Булдог.

За да увеличите максимално здравето и дълголетието на вашия домашен любимец, уверете се, че купувате само малки кученца от развъдчици на английски булдог, които с желание ви предоставят резултатите от всички нужни изследвания, които са провели върху вашето потенциално куче и неговите родители.

Ако решите да осиновите куче, не забравяйте да получите толкова от медицинската история на животното, колкото организацията или предишните собственици са в състояние да предоставят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest