Miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»Кои са най-популярните породи котки в света

Кои са най-популярните породи котки в света

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k28
Кои са най-популярните породи котки в света

Почитателите на котките могат да посочат милион причини, поради които харесват своите котешки приятели, но някои породи притежават личностни черти, които ги правят особено популярни. Вижте кои са най-популярните породи котки в света.

Сиамска котка

Със своите зашеметяващи сини очи не е чудно, че е класирана като най-популярната порода котки през 2011 г. Сиамците са пълни с енергия и ще ви правят компания през целия ден и нощ, а вроденото му любопитство е легендарно.

Персийска котка

Бляскавата персийска котка беше втората най-популярна порода породи котки в Америка миналата година - и то с основателна причина. Това е нежен, тих и изразителен другар. Обемната козина на персийската котка изисква доста грижи, но собствениците отбелязват, че това е достойна жертва в сравнение с това, което получават от пухкавото коте.

Мейн Куун

Мейн Куун
Снимка: ClaudiaWollesen/pixabay.com

Мейн Куун е на трето място в нашия списък, това е истински нежен гигант. По принцип се разбира с всички, дори с кучета, и е известен с това, че следва членовете на семейството си от стая в стая. Тази порода с пухкава опашка може да тежи между 9 и 18 килограма!

Регдол

Вероятно ще се влюбите на мига в тези големи, сини очи. Нежният му нрав и способността да се сприятелява с лекота означават, че този пух е подходящ за различни семейства.

Бенгалска котка

Атлетичен, интелигентен, активен и независим другар. Това са само някои от думите, които обикновено се използват за описване на бенгалската котка. Не е толкова любезен домакин като много от другите популярни котки в нашия списък, но все пак изисква внимание - може дори да се разхожда на каишка!

Бенгалска котка

Хималайска котка

Хималайските котки са пухкави, чаровни и балансирани като характер. Пред непознати може да са резервирани понякога. Към стопаните си са нежни и любящи домашни любимци.

Американска късокосместа котка

Това е една от най-популярните породи котки в света. Тези писани са страхотна компания за живот в градска среда. Гальовни и приятелски настроени са. Могат да се разбират и с кучета.

Манкс

Манкс има и нежен, игрив характер. Той е щастлив да мяука или да бърбори със стопанина си. Някои котки Манкс се привързват особено само към един член от семейството, а други раздават любов на всеки във фамилията.

Манкс

Руска синя котка

Това е тих, интелигентен и лесен за обичане пухкав приятел - всички черти, които притежава, го превръщат в една от най-популярните котки в света. Въпреки че вероятно е по-малко взискателна от много други котки, руската синя котка е възхитителна.

Донски сфинкс

Любопитен, умен и забавен котак, който жадува за аплодисменти заради своите лудории. Всъщност той обича вниманието толкова много, че ще ви изглежда като шоу звезда.

Други популярни породи котки са: ангорска котка, манчкин, рагамъфин, норвежка горска котка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest