miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»Кои са най-популярните породи котки в света

Кои са най-популярните породи котки в света

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k838
Кои са най-популярните породи котки в света
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета-15%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
19.55 лв.
Виж ››

Почитателите на котките могат да посочат милион причини, поради които харесват своите котешки приятели, но някои породи притежават личностни черти, които ги правят особено популярни. Вижте кои са най-популярните породи котки в света.

Сиамска котка

Със своите зашеметяващи сини очи не е чудно, че е класирана като най-популярната порода котки през 2011 г. Сиамците са пълни с енергия и ще ви правят компания през целия ден и нощ, а вроденото му любопитство е легендарно.

Персийска котка

Бляскавата персийска котка беше втората най-популярна порода породи котки в Америка миналата година - и то с основателна причина. Това е нежен, тих и изразителен другар. Обемната козина на персийската котка изисква доста грижи, но собствениците отбелязват, че това е достойна жертва в сравнение с това, което получават от пухкавото коте.

Мейн Куун

Мейн Куун
Снимка: ClaudiaWollesen/pixabay.com

Мейн Куун е на трето място в нашия списък, това е истински нежен гигант. По принцип се разбира с всички, дори с кучета, и е известен с това, че следва членовете на семейството си от стая в стая. Тази порода с пухкава опашка може да тежи между 9 и 18 килограма!

Регдол

Вероятно ще се влюбите на мига в тези големи, сини очи. Нежният му нрав и способността да се сприятелява с лекота означават, че този пух е подходящ за различни семейства.

Бенгалска котка

Атлетичен, интелигентен, активен и независим другар. Това са само някои от думите, които обикновено се използват за описване на бенгалската котка. Не е толкова любезен домакин като много от другите популярни котки в нашия списък, но все пак изисква внимание - може дори да се разхожда на каишка!

Бенгалска котка

Хималайска котка

Хималайските котки са пухкави, чаровни и балансирани като характер. Пред непознати може да са резервирани понякога. Към стопаните си са нежни и любящи домашни любимци.

Американска късокосместа котка

Това е една от най-популярните породи котки в света. Тези писани са страхотна компания за живот в градска среда. Гальовни и приятелски настроени са. Могат да се разбират и с кучета.

Манкс

Манкс има и нежен, игрив характер. Той е щастлив да мяука или да бърбори със стопанина си. Някои котки Манкс се привързват особено само към един член от семейството, а други раздават любов на всеки във фамилията.

Манкс

Руска синя котка

Това е тих, интелигентен и лесен за обичане пухкав приятел - всички черти, които притежава, го превръщат в една от най-популярните котки в света. Въпреки че вероятно е по-малко взискателна от много други котки, руската синя котка е възхитителна.

Донски сфинкс

Любопитен, умен и забавен котак, който жадува за аплодисменти заради своите лудории. Всъщност той обича вниманието толкова много, че ще ви изглежда като шоу звезда.

Други популярни породи котки са: ангорска котка, манчкин, рагамъфин, норвежка горска котка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest