Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Кои са най-предпочитаните породи кучета?

Кои са най-предпочитаните породи кучета?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k22
Кои са най-предпочитаните породи кучета
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Търсите си пухкав приятел, който да ви прави компания в разходките, игрите и вечерите у дома? Кучетата са невероятни животни, които даряват стопанина си с безусловна любов и са идеалният спътник във всяко приключение. Те поддържат атмосферата оживена, с вас са навсякъде и са най-верният пазар.

Всяка порода има своя специфика и нужди от поддръжка. Ето няколко приятелски и предпочитани породи кучета, които могат да бъдат идеалното допълнение към вашето семейство.

Лабрадор

Няма съмнение, че лабрадорът е една от най-често срещаните породи у нас. Те са приятелски настроени, лесни за обучение, игриви и интелигентни кучета. Те не изискват високи разходи за поддръжка и лесно се адаптират към различни среди. Всъщност те са един от най-добрите варианти за първо куче.

Немска овчарка

Една от най-лесно достъпните породи, немските овчарки са интелигентни, бдителни и смели кучета. Те могат лесно да бъдат обучени и изискват средно поддържане. По-рано те са били използвани за овцевъдство, а сега се използват като полицейски кучета.

Немска овчарка

Дакел

Ако търсите малък, удобен за апартаменти и весел космат приятел, тогава дакелът е хубав вариант за вас. Тази порода първоначално е била отглеждана за лов на дребна плячка като зайци, но по-късно се е превърнала в една от популярните опитомени породи. Те са смели, енергични, здрави. Много предпочитани кучета.

Доберман

Въпреки че са широко предпочитани във военните и полицейските служби по света, доберманите също така са страхотни домашни любимци. Те са любвеобилни, смели, интелигентни и известни със своето необикновено шесто чувство. Освен това те също могат да се адаптират към различни климатични условия, имат средни нужди за поддържане и да се предлагат на достъпни цени.

Мопс

Мопс

Тези палета са малки по размер, привързани и мързеливи. Те са древни породи кучета и всъщност се казва, че са една от най-старите породи кучета в света. Те са идеални домашни любимци за съвременните домакинства, особено за семействата, живеещи в апартаменти. Те са весели кучета и се нуждаят от по-малко грижи. Добър вариант са за първо куче.

Померан

Помераните са все по-популярни кученца в България. Заедно с йоркширски териер те са на върха на класацията за най-сладки и пухкави кучета. Трябва обаче да внимавате с тяхното възпитание. Въпреки скромните си размери, те са надарени с огромен инат, който може да ги направи много опърничави и непослушни, ако не подходите сериозно към обучението им.

Далматинец

Далматинците са здрави, атлетични и привързани кучета. Те са добро куче пазач и са по-подходящи за топло време и не се препоръчват за екстремно студено време. 

Далматинец

Лесно е да си вземете куче, но първо се уверете, че се отнасяте с него като с член на семейството. Всички кучета се нуждаят от грижи, ежедневни разходки, хранителна диета и подходящо внимание - не им отказвайте тази основна нужда.

Уверете се, че имате достатъчно време, за да ги водите редовно при добър ветеринарен лекар и да ги ваксинирате. Освен това, ако смятате, че домашният любимец ще трябва да бъде оставян сам у дома за по-продължителни часове всеки ден, тогава е разумно да не го осиновите. 

Никой не обича да остава сам, включително и кучетата. И най-важното, преди да осиновите или купите куче, бъдете сигурни, че ще можете да го държите при себе си през целия му живот. Това е ангажимент, от който не можете да избягате. При все, че има много дълголетни породи кучета като чихуахуа, той пудел, джак ръсел териер, ши тцу и малтийска болонка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest