Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Най-красивите породи кучета

Най-красивите породи кучета

Най-красивите породи кучета

Кучетата са най-добрия приятел на човека. Те са сладури и любими помощници в много аспекти от живота. Всяка порода си има своите различия и по характер, и по външен вид. Това са едни от най-красивите породи кучета.

Хъски

Безспорно една от най-красивите породи кучета е хъски. Освен че те са много добри, лоялни и забавни по характер, също се славят с поразяващата си външност. Сините им хладни очи имат голямо въздействие. Въпреки че не винаги хъскитата са синеоки, те винаги имат този типичен сериозен поглед. Козината им наподобява тази на вълк, както и формата на ушите им. Те могат да бъдат отлични кучета-пазачи, но също и закачливи приятели.

Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол

За разлика от хъскито, тази красива порода кучета е малка и повече декоративна, отколкото пазач. Козината им е приятна на допир и блестяща на външен вид, с красиви къдрици на някои места като ушите например. Дружелюбният им поглед не е измама – те действително са такива и винаги се разбират със стопаните си или всеки, който иска да ги погали.

Померан

Померанът е красиво куче

Това безсъмнено е една от най-предпочитаните декоративни породи кучета. Разбира се, това не е само заради външния им вид, а също и заради послушния им и мил характер. Но не можем да отречем колко красиво и сладко изглеждат тези пухчовци. Дребният им размер и дългата козина ги кара да изглеждат като пухкава топка с две черни очи на нея. Помераните могат да имат всякакви различни окраски на козината и това ги прави още по-интересни.

Голдън ретривър

Типичното семейно куче! Въпреки че това е доста популярна порода, никога няма да ни омръзне да я виждаме. Както името предполага, козината на тези кучета е медно руса и изглежда златиста на слънцето. Те също са доста големи кучета, което изглежда мило в съчетание с това колко нежно се отнасят към хората.

Папийон

Може би леко необичайно е името на тази порода, защото то означава пеперуда, преведено от френски. Но външният вид на това куче определено оправдава името. Големите му уши и козината върху тях приличат на крилата на пеперуда. Тази красива порода кучета изглежда много елегантно. С този външен вид и с послушния си характер те са много подходящи за професионални състезания. Лесни са за обучаване и са пъргави.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest