miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Как кучето показва, че ви обича

Как кучето показва, че ви обича

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k810
Как кучето показва, че ви обича
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Колко често се прибирате късно вкъщи, но все още кучето ви посреща с мокри целувки? Без значение колко дълго сте отсъствали или как сте се държали с кучето си, то винаги ще ви демонстира своята любов.

Ето три начина, с които кучето показва, че ви обича:

Души ви и ви прегръща

Плакали ли сте някога пред домашния си любимец? Забелязахте ли как той/тя полага някакви усилия да ви утеши? Да, вашите космати спътници са способни да разберат емоциите и настроението ви, както хората. 

Домашните любимци често се притискат близо до вас и ви принуждават да ги погалите, когато изглеждате емоционално уязвими И ако плачете, кучетата подушват лицето ви и го облизват в знак на утеха.

Обич при кучетата

Животните са напълно способни да разберат вашите чувства и разговорите ви. Нищо чудно, те са известни с това, че свалят нивата на стрес!

Настанява се в скута ви

Повечето домашни любимци, когато искат да бъдат галени, полагат очевидни усилия, за да уведомят човешките си приятелите за това. Те ви носят своите играчки, за да могат да си играят с тях, или сочат към любимите им кучешки лакомства, за да ги храните. 

И ако видите как вашият домашен любимец подскача при вас и се урежда в скута ви, знайте, че търси близостта и любовта ви! Ако след това последва лавина от кучешки целувки, бъдете сигурни, че вие сте целият свят на това куче.

Маха с опашка

Когато говорим за кучета, проявяващи привързаност и любов, махането с опашка не може да бъде пропуснато. Кучетата размахват опашки, за да покажат, че ви се доверяват, да ви привлекат вниманието, да отговарят на вашите заповеди и да показват, че ви обичат. 

Поведението на кучето
Снимка: safepaws Pixabay

Лекият, оптимистичен „танц“, който изпълняват с опашка, когато са привикани, или енергичното размахване, когато отворите пакета с кучешка храна - е начин да ви кажат какво чувстват в момента. А вие можете да отговорите на кучешката любов с човешка любов и разбира се, с порция любими кучешки лакомства.

Всички кучета обичат своите стопани, но някои породи са изключително лоялни. Това са немска овчарка, бултериер, питбул, доберман, каракачанска овчарка, алабай.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest