Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Как да държим кучето далеч от котешката тоалетна

Как да държим кучето далеч от котешката тоалетна

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k18
Как да държим кучето далеч от котешката тоалетна
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Отглеждането на куче и котка заедно може да протича хармонично, но все пак това не пречи на шаровците да се интересуват от котешките вещи и дори да ровят в котешката тоалетна. Ако и вие се сблъсквате в любопитно куче, разнасящо котешки отпадъци навсякъде, вижте как да решите проблема.

Има начини да държим кучето далеч от котешката тоалетна.

Най-лесният начин е да държите котешката тоалетна на терасата или в друго помещение, до което кучето няма достъп. Например килер. Може също така да монтирате мини вратичка за котката в човешката врата, за да може само котката да преминава през отвора, но не и кучето.

Вариант е да поставите тоалетната на високо място. Например специален шкаф, където можете да сте сигурни, че кучето няма да може да се покатери.

За да няма интерес кучето към котешката тоалетна, имайте предвид и следните съвети:

Нека котешката тоалетна е пълна със силикат, а не с пясък или пръст. Този тип постелка, обикновена не представлява интерес за кучетата. Докато пръстта и пясъкът са далеч по-вълнуващи и примамливи за лаещите домашни любимци.

За да държите кучето далеч от котешката тоалетна, редовно я почиствайте. Премахвайте котешките изпражнения възможно най-скоро след изхождането на писаната.

Успешен начин да държите кучето далеч от тоалетната на котката е, като просто закупите затворена котешка тоалетна. Тя е прилича на транспортна чанта, но и е с малък отвор, през който само котката може да се промушва, но и не и едри породи кучета от рода на голдън ретривър или немска овчарка.

Котешката тоалетна трябва да стои далеч от кучето
Снимка: designboom.com

Разбира се, това не важи за дребни породи кучета като пинчер, чихуахуа, пекинез, които също могат да се промушат през отвора на затворената котешка тоалетна.

За да няма интерес кучето ви към котешката тоалетна, приучете го то да пребивава само в определени помещения и да няма достъп до банята например, където също може да държите котешката тоалетна.

В никакъв случай не оставяйте водата и храната на лаещия ви приятел в близост до тоалетната на котката, защото така има голям шанс палето да прояви интерес и към нея.

Погрижете се също така кучето да е разходено и изразходило енергията си, за да няма причина да любопитства и да върши пакости у дома.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest