Miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»10 породи котки с големи уши

10 породи котки с големи уши

Породи котки с големи уши

Има толкова много неща, които ни карат да обичаме котките - мъничките им лапички, сладките им муцунки, начина, по който размахват опашки, тихото им щастливо мъркане. И не само това - със сигурност списъка продължава още и още. Но няма съмнение, че начело на този списък са сладките им ушички.

Ето кои са 10-те най-известни породи котки с големи уши, които ще ви накарат да се усмихнете с умиление.

Сфинкс

Ушите му може да не са първото нещо, което забелязвате при тази порода котки без козина, но големият им размер само добавя към екзотичния външен вид на Сфинкса.

Корниш Рекс

Докато Сфинксът няма никакви косми по тялото си, козината на котките от породата Корниш Рекс е съставена от изключително къси извити косми, които още по-добре очертават накъдрените им мустаци и издължените им уши.

Девон Рекс

Девън Рекс споделя много от физическите си характеристики с братовчед си, Корниш Рекс. И двете породи имат необичайни козини (въпреки че козината на Девън Рекс е малко по-къдрава от тази на Корниш Рекс), големи очи и… с изключително големи уши, разбира се.

Девон рекс има големи уши

Ориенталска котка

Дали изящната и атлетична ориенталска котка щеше да е малко по-тиха и небъбрива, ако нямаше толкова големи уши? Уви, надали някога ще разберем.

Сиамска котка

Сиамките биват два вида: декоративни и традиционни. Когато видите сиамка с клиновидна глава и големи триъгълни уши, то тогава пред вас стои декаротивната им версия.

Балийска котка

Балийската котка прилича до голяма степен на декоративната сиамка, само че е с по-дълга козина и рунтава опашка. И двете породи котки с големи уши са доста шумни и са известни с любознателния си характер.

Абисинска котка

Абисинска котка рядко се спира на едно място. В допълнение към грандиозните си уши, тази котка се слави с отличителен външен вид благодарение на бухналата си козина, която й придава вид на дива африканска котка.

Оцикет

Оцикет

Като говорим за котки с големи ушички, които изглеждат сякаш живеят в живата природа, не може да не споменем породата Оцикет. Благодарение на особените си петна по козината си, тази котка изглежда дива, но всъщност е доста игрива и общителна.

Савана

Още една порода с див вид е саваната, която едва наскоро (2012 г.) беше призната от Международната котешка асоциация като отделен вид. И въпреки шарките наподобяващи тази на леопарда, бихте ли могли да си я представите в саваната, наострила уши в опит да долови звука на приближаваща се плячка?

Сингапура

Дали големите уши на котката Сингапура са толкова грамадни или просто изглежда така, защото тя е най-малката от домашните породи котки? Не че има чак такова значение - важното е, че тя е ужасно сладка с тези големи уши, големи очи и мъничко тяло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest