Miau.bg»Статии»Мъници»Други Мъници»Грижи за бременна чинчила

Грижи за бременна чинчила

бременни чинчили
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Чинчилата става все по-полулярен избор за домашен любимец. Често те се отглеждат и за разплод, тъй като кожата им е с много високо качество и по този начин е излючително ценна в бизнеса за изработката на дрехи. Затова тук ще намерите някои важни съвети в грижите за бременни чинчили.

За чифтосването е необходимо просто да се съберат мъжка и женска в една клетка. Бременната чинчила започва значително бързо да наддава килограми. Бремеността при тях продължава около 3. 5 - 4 месеца. След раждането е необходимо мъжката чинчила да се премести в друг клетка, тъй като е вероятно отново да забремени женската, а това е опасно за живота й.

На първо място, е необходимо да се погрижите за дома на бременната чинчила - металната клетка трябва да бъде достатъчно широка, с височина един метър, за да бъде просторно и комфортно за него. Погрижете се стърготините, които слагате вътре, винаги да бъдат чисти - всекидневно почиствайте и клетката. Хигиената е оптимален вариант за доброто здраве на чинчилите, тъй като в природата те не търпят мръсотия.

Осигурете всичко необходимо вътре - поилка, хранилка. Почиствайте и тях всеки поне веднъж седмично.

В естествената си среда чинчилите почистват козината си в специален прах, затова подсигурете специален фин кварцов пясък, който първо се пресява. Сменяйте и него най-малко веднъж на две седмици.

грижи за бременна чинчила

В природата чинчилите живеят в сух климат и висока влажност. Спазвайте стриктно условията, в които трябва да живеят те в домашни условия. Температурата не трябва да бъде повече от 20-22 градуса, а влажността - не повече от 50-60%.

Хранете чинчилата само веднъж дневно с разнообразна храна като ечемик, царевица, смес от овес, пшеница, сено, трева, моркови, сушени плодове. Те обичат да си похапват и различни клонки от дървета или храсти.

Козината на бременната чинчила се нуждае от редовно ресане със специален гребен с дебели и остри зъбци, за да се предотврати заплитане. Поставете и камък в клетката, защото те постоянно имат нужда да изострят зъбите си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest