miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Как да купим померан?

Как да купим померан?

Как да купим померан

Покупката на куче е много отговорен процес, като е важно да се съобразите с характера и индивидуалните особености на породата, големината, темперамента, имате ли малки деца или други животни. Решението ви трябва да е осъзнато, тъй като вие носите отговорност за животинката след това, която трябва да се чувства обичана от всички членове на семейството ви.

Как да купим померан? Вижте повече:

Преди да решите да си вземете кученце, е важно да знаете и някои основни неща, като така например далеч не цената на померана е главният фактор. Едно от най-важните неща е, при какви условия е било отглеждано животното, а също така дори и чувството на отговорност на развъдчика на породата померан.

Всяко едно кученце може да от различен клас, като те биват общо три. Интересен факт е, че в един развъдник могат да се раждат кученца от различните класове, както от най-ниския, така и от най-високия. Именно поради тази причина цената на всяко пале е различна и е индивидуална.

Ето ги класовете при покупка на померан:

1. Пет клас

Именно те са най-високият клас, като се доближават максимално до официалните стандарти на породата померан. Тези кучета могат да посещават различните изложби и конкурси, но и също така е официално позволено да се използват за развъждане на породата.

2. Брийд клас

Те спадат към втора категория, като тези кучета също няма някакви сериозни отклонения от стандартните норми на породата померан. В случая се преценява индивидуално дали кучето може да участва в различните конкурси и изложби, тъй като все пак е възможно да има в някои случаи отклонения от нормата и това да пречи също така и на развъждането им.

3. Шоу клас

Купуване на померан

Именно те са помераните, които могат да имат някакъв външен дефект и затова се отглеждат в този случай като домашни. Най-често това се случва, ако развъдчикът е решил, че кучето има някакъв външен дефект, поради който то не може да се ползва за развъждане или не може да участва в конкурси. Цената на този клас е и най-ниска, а именно поради тези причини. Те обаче не са по-малко любвеобилни и сладки от другите два класа на тази порода. За тези пухкави кученца вие ще получите също така паспорт от развъдника.

Какво трябва да попитате развъдчика при покупката на померан?

1. Имат ли всички необходими кучешки ваксини?

2. Изисква ли се подписването на договор?

3. Имат ли някакви специфични изисквания към купувачите?

4. Имат ли родословното дърво на питомеца?

5. Какви заболявания при помераните има?

6. Членуват ли в клуба на породата померан?

7. Официален развъдник за кучета ли са?

8. С какво да храните померана?

Всички тези въпроси са и важни, защото така до голяма степен можете да прецените сериозността на развъдчика. Все пак, ако той е безотговорен, тогава няма как да сте сигурни в условията на отглеждането на всички кученца. И не забравяйте, че също така е много важно да уточните дали померанът няма някакви генетични заболявания, като в случай на такива, вие задължително трябва да сте уведомени за това.

Имайте предвид, че всички тези разделения на класове не оказват никакво влияние на интелекта, красотата, темперамента, здравето или характера на померана. Тези малки пухести сладури са прекрасен избор за вас, ако искате и сте готови да се обградите от огромната доза любов, с която те ще ви дарят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest