Miau.bg»Статии»Рибки»Отглеждане на Рибки»Съвети при отглеждане на гупи

Съвети при отглеждане на гупи

Съвети при отглеждане на гупи

Гупи (Poecilia reticulata) е един от най-популярните видове сладководни риби и има много причини за тяхната популярност. Те са цветни, игриви, изключително забавни за гледане и са приспособими към различни условия. Тест избор на аквариумни рибки са.

Едно нещо, което със сигурност ги отличава като вид, е фактът, че са много по-лесни за отглеждане от повечето други видове.

Ето няколко съвета как да отглеждате правилно гупи:

Размер на аквариума

Гупите са дребни риби, чието натоварване също е малко, така че всъщност не се нуждаят от много място, за да живеят нормално. Когато става въпрос за гупи, можете да следвате общото правило, основано на приблизителна оценка, че един галон вода или 4 литра са достатъчни, за да се гледа 2, 5 см. риба.

Съотношение между мъжки и женски рибки

Ако не искате да размножавате гупите си или да имате двата пола във вашия аквариум, определено трябва да помислите за отглеждане само на мъжки екземпляри. Ако все пак решите да запазите и от двата пола, има някои насоки как да решите кое съотношение е най-доброто. Експертите препоръчват най-малко съотношението мъжки към женски видове да е 1:2, тъй като мъжките гупи са склонни да тормозят женските и да ги преследват твърде много.

Температура на водата в аквариума

Гупите са известни като издръжливи рибки и със способността си да се приспособяват към различни среди, но ако наистина искате вашите гупи да се чувстват комфортно, има някои общи препоръки за превръщането на аквариума в най-доброто място. Идеалната температура на водата за гупите е някъде между 10⁰ - 29⁰ Целзий.

Грижи за гупите

Смяна на водата в акварума

Гупите предпочитат нивата на pH, близки до нормалните. Идеалното ниво варира от 6, 8 до 7, 8, както е и в естественото им местообитание.

Хранене на гупи

Може би най-важното при отглеждането на гупи е храненето. Винаги трябва да обръщате внимание колко разнообразна е храната, която им давате. Най-добрият избор са специалните по-малки гранули, предназначени за по-малки риби като гупи. Те също могат да се насладят на жива или лиофилизирана храна.

Това бяха някои от важните съвети при гледане на гупи. Разбира се, ако обмисляте да си вземете такива питомци, е добре да разговаряте с опитен акварист, който ще ви даде и много подробна информация от практиката си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest