Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Видове чихуахуа и техните особености

Видове чихуахуа и техните особености

Видове чихуахуа и техните особености
Снимка: HG-Fotografie/pixabay.com

На чихуахуа често се гледа като на сладко и малко куче, което е идеално за градския живот и е перфектното куче за апартамент. Също така, хората често вярват, че има само един вид чихуахуа. Истината е обаче, че видовете от тази порода са доста.

Прочетете и научете основните разлики във видовете чихуахуа.

Хората често грешат, когато казват, че има само един вид чихуахуа. Една порода и един тип. Но това не е така, тъй като има много различни видове. Най-голямата заблуда, която води до този извод, е фактът, че всички чихуахуа си приличат. Някои от видовете са:

Дългокосместо чихуахуа

Това куче с дълга козина е признато от развъдниците. Дължината на козината им варира, както и цветът. Редовната поддръжка, като подстригването и разресването, е задължително при отглеждането на чихуахуа от този вид.

Късокосместо чихуахуа

Когато говорим за късокосмест вид чихуахуа, това е най-често срещаният вид, който свързваме с тази порода. Козината на това куче е къса и не са взискателни към подстригването. Това е официално един от най-известните видове чихуахуа.

Късокосместо чихуахуа

Чихуахуа с ябълковидна глава

Това куче получава името си благодарение на главата си, която е с форма на ябълка. Това е едно от най-типичните кучета, които човек може да има като четириног домашен любимец. Освен това в кучешките изложения чихуахуа с добре закръглена глава с форма на ябълка е изискване номер едно, за да се счита за автентично чихуахуа.

Чихуахуа тип Елен

Този тип е уникален благодарение на главата си с формата на елен. Също така неговата уникалност се личи в по-дългите крака. Това куче не се вижда на състезания, най-вече защото главата му не е приемлива в кучешките общности.

Мини Чихуахуа

Чихуахуа

Това е много крехко куче поради малкия си размер и е изключително лесно да се наранят, така че правилното и ранно обучение е от решаващо значение. Също така, имайте предвид, че тип „чаена чаша“ се превръща едва, когато кучето съзрее. Ако кучето е надраснало изискванията за ръст и тегло, вече не е тип чаена чаша.

Чихуахуа без козина

Безкосместото чихуахуа не е истински тип чихуахуа. Тъй като хората започнаха целенасочено да търсят този вид, развъдчиците на кучета се посветиха на специалното му отглеждане.

Чихуахуа са малки кученца, за които обаче трябва да се полагат също толкова грижи, колкото за големите. Каквото и домашно животно да си вземете, не забравяйте, че то изисква много внимание, грижа и любов, независимо от породата или размера си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest