Miau.bg»Статии»Рибки»Отглеждане на Рибки»Как се гледат златни рибки?

Как се гледат златни рибки?

Как се гледат златни рибки

Всички сме чували за златната рибка от приказката за нея. Тя е особено красива и не се нуждае от по-особени грижи, за да се чувства добре и да не се разболее. Като цяло не е трудно да се грижите за златни рибки, но е важно да спазвате някои насоки, като така те могат да живеят дори по около 20 години.

Как се гледат златни рибки?

Съществува мит, че те могат да живеят в малка колбичка, но това не е така, тъй като това място не е достатъчно. Ако сте по-опитни акваристи, тогава може би сте запознати с това, че възрастните рибки с тези размери имат нуждата от аквариум с големината от около 40-50 литра, като ако златната рибка не е сама, тогава ще се наложи да добавите още 25-30 литра обем.

Интересен факт за тези аквариумни рибки е това, че те всъщност не са златни, като шарката им е нещо средно между оранжево и червено, но могат да бъдат срещнати и в други окраски според вида.

Ако сте решили да развъждате златни рибки, тогава е важно да им осигурите оптималните условия за отглеждането на рибките. Първата ви задача е да се погрижите за аквариума, който трябва да е с необходимата големина, но и също така трябва да закупите нужното оборудване.

Преди да сложите рибката в аквариума, като това важи за всички видове, следва да проверите дали филтъра работи коректно, а също така да го оборудвате с помпичка за добавянето на повече кислород. За да можете да развъждате вашите златни рибки, както и за да се чувстват те комфортно, трябва да се погрижите и за наличието на добър нагревател.

Така ще можете да следите температурата в аквариума, което е важно за живота на водните ви обитатели, но и за развъждането им. Оптималната температура на златните рибки е в границите на 16 и 22 градуса, като по-високите температури могат да доведат до загиването на аквариумните ви жители.

Златни рибки

Не е добър вариант да слагате естествени растения в аквариума на златните ви рибки, защото те са всеядни и са готови да си хапнат всичко, което има около тях.

Винаги трябва да се грижите добре за вашите любимци, като това важи още по-силно за периода на развъждането на водните ви приятели. Така например следва да ги храните по един път на ден, като количеството на храната на златните рибки трябва да е толкова, че да могат да го изядат за 1-2 минути.

Както в периода на развъждането на златните ви рибки, така и като цяло трябва да храните рибките само с висококачествена храна, за да са здрави те, но и поколението им. Трябва редовно да почиствате аквариума им, като това е редно да ви стане навик и да го правите 1-2 пъти на седмица.

Важно да се грижите винаги отлично за рибите ви, а не само в периода на развъждане им. Само така те ще могат да живеят дълго, но и да имат здраво поколение. Така например, ако се грижите отлично за тях, то някои видове могат да живеят дори по около 20 години.

Имайки предвид, че грижите за златните рибки не са сложни, тъй като така дори начинаещите акваристи могат да си вземат такива водни любимци.

Вече знаете в основни линии как се гледат златни рибки. Разбира се, не пропускайте да зададете още въпроси, когато купувате такава рибка, за да се запознаете подробно със спецификите на животното.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest