Miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Съвети при избор на котка от приют за животни

Съвети при избор на котка от приют за животни

Съвети при избор на котка от приют за животни
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета-16%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
19.32 лв.
Виж ››

Ако обожавате котките и сте решили да си вземете и вие такъв пухест домашен любимец, тогава е важно да се съобразите с няколко важни момента при осиновяването на котка от приют.

Също така е добре да обмислите решение си и доколко сте готови да се грижите за котка, както и дали ще имате достатъчно свободно време, което да прекарвате с любимеца ви.

Съвети при избор на котка от приют за животни

1. Ако изберете да осиновите котка от приют, тогава ще можете значително да си улесните избора, тъй като персонала в приюта вече ще познава характера на питомците си и ще може да ви даде съвет кой точно любимец е най-подходящ за вас, като например ако имате малки деца и така нататък;

2. Ако решите да осиновите по-голяма котка, то тя вече ще е обучена на всички хигиенни грижи, като например ще може да използва котешка тоалетна и няма да се налага да учите на това новия си питомец;

3. Всички животни в приюта са обезпаразитени, но и се преглеждат редовно от ветеринарен лекар. Заедно с това котките се ваксинират и се кастрират, като така няма да се налага да се занимавате с това вие и ще можете да оставите дарение в приюта, за да продължават хората да се грижат отлично и за другите любимци;

4. Ще можете да зададете всичките ви интересуващи въпроси по отношение на отглеждането на котките, тъй като работниците в приюта са запознати с тези теми достатъчно добре, за да ви дадат ценни съвети и насоки.

Избор на котка

След като сте си избрали котенцето, което искате да осиновите, следва да разпитате служителите дали има нещо, което трябва да знаете за животното, като например какво обича да прави, как реагира на децата, разбира ли се с другите животни (особено ако вече имате такива).

Всички тези неща са важни, защото все пак може да имате малки деца и едва ли искате да си вземете котка, която е с по-особен темперамент и е агресивна понякога.

И не на последно място, опитайте се да прекарате малко време само с животното, за да видите дали се разбирате, дали то ви харесва, а и просто така ще се опознаете и ще сте сигурни, че именно това котенце искате да си вземете.

Като цяло спасяването на животно от улицата или пък изборът на котка от приют е не само удовлетворяващо преживяването, но и изключително хуманна постъпка, на която далеч не всеки би се решил.

Важно е обаче добре да обмислите решението си, за да сте сигурни на 100%, че ще можете да да се грижите за котенцето, но и че ще му подарите подходящ дом.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest