miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Обучение на английски кокер-шпаньол

Обучение на английски кокер-шпаньол

Обучение на английски кокер-шпаньол

Възпитанието на кучето е продължителен и последователен процес, който изисква от вас да проявявате достатъчно търпение и да станете лидер в очите на любимеца ви. Обучението способства и за по-лесната социализация, а също така ви помага да се разбирате много по-добре с питомеца ви.

Обучение на английски кокер-шпаньол - вижте повече в следващите редове:

Както вече сме казвали, едно от ключовите правила е индивидуалния подход, а именно имайки предвид особеностите на характера на кучето ви. Породата английски кокер-шпаньол може да бъде както много мила и добра, така и злобна на моменти.

Всичко това зависи не само от постоянството на заниманията ви с любимеца, но и от това дали показвате на кучето ви обич, внимание и ласка. Както всяко едно живо същество, така и кучетата имат нужда от любовта на стопанина си, за да се чувстват комфортно и спокойно.

Като цяло характерът на тази порода кучета е доста дружелюбен и мил. Тези четириноги приятели са също така много любознателни и игриви, като винаги се стараят да привлекат вниманието на човека, който най-активно се занимава с тях и ги храни. Имайте предвид, че ако не обръщате внимание на кучето ви дълго време, тогава за тях е свойствено деструктивното поведение. Именно затова е важно да имате достатъчно свободно време, ако решите да си вземете английски кокер-шпаньол за домашен любимец.

Кучетата от тази порода по презумпция уважават много стопанина си, като именно тази им черта може да стане водеща опора и ключов момент при избора на методиката на възпитанието на английския кокер-шпаньол. Тези кучета са също така доста съобразителни и умни, което значително улеснява дресировката. Те лесно разбират, какво се изисква от тях и с удоволствие изпъкват командите ви. За тях са присъщи качествата като търпение и енергичност.

Дресировка на английски кокер-шпаньол

Заедно с всички тези достойнства, породата си има и своите слаби страни. Така например те могат да проявяват инат и независимост, което от своя страна да пречи на обучителния процес. Именно затова е важно да успеете да вдъхнете респект на кучето ви, както и да започне с тренировките от ранна възраст. Другото важно правило е постоянството, като това значи че всеки ден трябва да се занимавате с питомеца ви, учейки нови команди и затвърждавайки вече научените. Към базовите можем да отнесем следните:

- Апорт;

- Дай;

- Ела;

- Легни;

- Седни;

- Стой;

- Не.

Не си позволявайте да повишавате глас на английския кокер-шпаньол, защото това е не само неправилно, но и така много лесно можете да загубите уважението на кучето ви. Освен това, както казахме, породата може да е доста инатеста на моменти и ако си изпуснете нервите, то любимецът ви може банално да ви се разсърди и да спре да ви слуша. Като едни от най-важните правила във възпитанието на тази порода, а и не само, можем да отбележим следните насоки:

- постоянство;

- умерено натоварване;

- търпение;

- обучението да става в игрова форма.

Ако спазвате всички тези съвети, тогава ще ви е много по-лесно да намерите правилния подход към породата английски кокер-шпаньол. Старайте се да спечелите уважението на кучето ви и тогава всичко ще ви се получи, защото тези любимци са много добронамерени и интелигентни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest