miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Дресура и обучение на дакел

Дресура и обучение на дакел

дресура на дакел
Повод за куче, автоматичен, Led фенерче, син, 5 метра
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Повод за куче, автоматичен, Led фенерче, син, 5 метра
26.00 лв.
Виж ››

Около породата дакел витаят много погрешни митове, като например че те са доста агресивни и зли. Това обаче не е така, като в действителност тези кучета са много мили и добронамерени към хората. Имат добре развит ловен инстинкт, а също така са много съобразителни, но за сметка на това са и доста инатести на моменти.

Дресура и обучение на дакел - вижте повече в следващата статия:

При избора на правилната методика за дресировката на кучетата е важно да се съобразите с индивидуалните особености на характера и темперамента на питомеца ви. Въпреки това могат да се отбележат няколко основни момента при дресировката, които са от съществено значение за процеса на самото обучение.

Като цяло породата дакел има доста противоречив характер, като това донякъде представлява сложност, защото те изпълняват командите в 50-60% от случаите. Ако обаче сте по-настойчиви и редовно се занимавате с кучето ви, тогава определено ще забележите успех и ще видите, че дори и по-инатестите на моменти кучета от тази порода ви слушат.

Първата ви задача е да дадете име на дакела и да му осигурите всичко необходимо - легло, купичка за вода и храна, кучешки играчки, лакомства, удобна каишка. Всичко това ще помогне на питомеца ви да се почувства комфортно и като у дома си.

Важно е всички в семейството да спазват единна методика, а не един от членовете да дава на дакела дадено нещо, а друг - не. Това само ще обърка питомеца ви и той няма да знае реално, какво е позволено и какво не. Старайте се да сте последователни, започвайки с дресировката още с първите дни на кучето ви в дома ви, защото именно така ще си улесните максимално много процеса на самото обучение.

Другият важен момент при обучението на породата дакел е това, че тези кучета не могат да са много дълго концентрирани. Това значи, че не бива да очаквате от тях да ви слушат и да изпълняват командите ви по 40-50 минути.

Лесно се разсейват по време на занятията, затова не забравяйте за поощренията под формата на вкусни лакомства и похвали, като така ще можете да ги стимулирате допълнително. Можете също така да криете любимата им играчка, когато ги обучавате и възпитавате, като да им я давате само след като са слушали и изпълнявали вашите команди.

обучение на дакел

От огромно значение при дакелите е и ранното започване на дресировката. Причината за това е именно по-инатестият им нрав на момент, като по този начин те доста по-лесно ще свикнат да ви слушат и да изпълняват това, което им казвате. Винаги започвайте обучението от така наречените базови команди, а именно:

- Апорт;

- Дай;

- Ела;

- Легни;

- Седни;

- Стой;

- Не.

Учете по една команда на едно занятие, което да трае по около 20-на минути. Не забравяйте в началото на всяко упражнение да си припомняте предната научена команда, за да може така кучето ви да затвърждава научените вече знания. Никога не прилагайте сила и не викайте на кучето ви, защото така не само, че няма да постигнете нищо, но и заедно с това ще стресирате кучето, което ще загуби доверието си към вас и няма да се чувства в безопасно.

Това са много важни условия, при възпитанието на всяко едно куче, като ако то не ви вярва, тогава бъдете сигурни че няма да можете да постигнете успех при обучението му. И не на последно място, подобни тактики и методи са нехуманни спрямо всяко едно живо същество.

Винаги награждавайте вашия верен четириног другар с лакомство или похвала, ако изпълни командата си правилно. Като цяло породата дакел е доста сладка и мила, но ще се наложи да сте по-настойчиви в процеса на възпитанието им. Ако обаче сте последователни и не се отказвате, тогава много скоро ще видите първите успехи от обучението на дакела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest