miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Хранене на руска синя котка

Хранене на руска синя котка

Хранене на руска синя котка
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Руската синя котка е доста скъпа порода котки, която е много интелигентна и днес все повече хора решават да си вземат именно нея за домашен любимец. Ако и вие сте решили да си вземете именно такова сладко животинче, тогава е важно да се поинтересувате предварително за това, с какво е най-добре да храните котката ви, имайки предвид индивидуалните особености на породата.

Хранене на руска синя котка

Здравето на руската синя котка зависи не само от генетиката, но и заедно с това от грижите, които полагате за питомеца си, включително и храненето му. Подрастващият организъм на малките котенца трябва да получава задължително всички необходими витамини и минерали, за да се развива правилно и да не се наблюдават различни проблеми в здравословен аспект при котенцето ви.

Важно е всеки един стопанин да може да осигури на любимеца си отлично хранене, което да задоволи всичките му потребности от хранителни вещества, за да може организмът на питомеца ви да се развива правилно. Доброто хранене е в с основата на правилните грижи за руска синя котка.

И така, първата ви задача е да разберете, с каква храна е била хранена котката ви преди вас, тъй като е най-добре в началото да продължите да давате същата котешка храна на вашия любимец. Разбира се, че можете да промените след това храненето, но това трябва да става постепенно, а не изведнъж.

Това правило важи, както за купешките храни, така и за натуралните. Спазвайки това условие, вие ще сте сигурни че храносмилателната система на вашето котенце успява да се адаптира един вид към промените и няма риск да навредите на здравето на питомеца ви. Ако все пак се притеснявате и не можете да изберете най-добрата храна за руската синя котка, тогава винаги можете да потърсите помощ от ветеринар.

Руска синя котка

Забранени храни за руска синя котка

- шоколад;

- кафе;

- авокадо;

- кайсии;

- лук;

- чесън;

- грозде;

- стафиди;

- гъби;

- суши.

Как да храним руска синя котка

Днес можете да намерите огромно разнообразие от различни купешки продукти, които да са в суха или мокра форма. Добре е да ги редувате, а не да залагате само на единия вид. Също така е най-добре да храните руската синя котка само с продуктите от премиум клас, тъй като храносмилателната им система е доста нежна.

Разбира се, че можете да изберете и домашна храна за котки, но тук ще трябва да сте доста информирани и да давате допълнителни витаминни комплекси. За разлика от натуралните продукти, купешките храни са вече обогатени с всички необходими витамини и минерали, като така ще сте спокойни за вашата котка и това че тя получава всички необходими хранителни вещества заедно с храната.

Интересен факт е това, козината на руската синя котка е склонна към покафеняване, което се получава ако в нейното меню присъстват много продукти, които са богати на мед. Подобен ефект се получава и от различните добавки, в които се съдържат различни водорасли. Именно затова е добре да не прекалявате с подобните продукти, за да не се получи този ефект на козината и на вашата руска синя котка.

Грижете се добре за вашите любимци и никога не забравяйте, че носите отговорност за тяхното здраве. Именно затова вие сте длъжни да ги храните здравословно руската синя котка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest