Miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Защо кучето не ме слуша?

Защо кучето не ме слуша?

Защо кучето не ме слуша?

Всички кучета си имат различен характер и темперамент, като едни се дресират и обучават по-лесно, докато другите са доста по-инатести дори в общуването със стопанина си.

Причините кучето да е непослушно могат да са различни, като дори банално може кучето ви да има някакви проблеми със слуха. Най-често обаче това се дължи на факта, че вие не успявате да концентрирате вниманието им и така любимецът ви се разсейва от различните странични фактори.

Защо кучето не ме слуша?

Хубавата новина в случая е това, че тази ситуация може да се промени, ако се постараете повече да намерите общ език с вашия питомец. Важно е да му вдъхвате респект, за да ви слуша и да изпълнява всичките ви кучешки команди.

Искаме веднага да вметнем това, че не говорим за страх, а за уважение към стопанина, като в никакъв случай не бива да прилагате физическа сила за тази цел. Старайте се да започнете възпитанието на животното от най-ранна възраст, тъй като в противен случай е много вероятно да имате подобни проблеми, а именно - непослушното ви кучето да се съсредоточава сложно и просто да не ви слуша.

Непослушно куче

Старайте се да му давате малка, но вкусна награда, ако ви слуша и изпълнява командите ви, като така не само можете да привлечете вниманието му, но и да го възнаградите за старанието. Другото важно нещо е да тренирате по възможност в началото в по-тихи места, където няма да има различни разсейващи фактори.

Често може да се получи и това, че тези кучета, които в дома са доста послушни и изпълняват вашите команди, навън се превръщат в истински вихрушки. Причината за това е факта, че те не са доста активни и не получават достатъчно физическо, както и умствено натоварване.

По тази причина е важно да изкарвате любимеца си 1-2 пъти на ден за около 20-30 минути, за да може така да изразходи излишната си енергия и след това да е концентриран и съсредоточен.

Другата причина да не ви слуша кучето ви е, ако то е прекалено възбудено или стресирано по различни причини. В този случай трябва да ги успокоите в началото и едва тогава да се опитвате да му давате команди.

Как кучето да ни слуша

Имайте предвид и това, че породата на кучето също оказва влияние, тъй като едни от любимците са доста по-послушни, докато другите са доста по-инатести. Ако все пак не можете да се справите сами с проблема, тогава можете да потърсите професионална помощ на дресьор на кучета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest