Miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»Защо някои котки мяукат повече

Защо някои котки мяукат повече

Защо котките мяукат повече
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
Препоръчано за теб:
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
43.00 лв.
Виж ››

Всички обичаме домашните любимци, защото те са сладки и мили животни. Котките са едни от животинките, които обожаваме, въпреки инатестият им нрав на моменти. Те обожават да мъркат, когато са на ръцете ни и ги галим, но също така и мяукат. Но дали има разлика в звука, който издават в зависимост от породата или всички котки мяукат по един начин?

Интересен факт е това, че те използват звуците не само, за да могат да общуват със стопаните си, но и с другите животни. Каква обаче е причината едни котки да мяукат повече, а другите по-малко? Сиамските котки издават този сладък звук най-често, а след това са източните, яванските котки, от породата котка корат, тонкин и сингапурската.

Те са наистина доста приказливи и могат дори с часове да си мяукат, търсейки вниманието на стопанина си или просто общувайки с него. Именно тези породи котки са най-общителни и обожават да мяукат постоянно, говорейки си по този начин.

Другите породи, които често издават сладкия звук, са сибирската котка и Мейн Куун, но все пак те са една идея по-малко разговорливи сравнение с горните породи.

Интересен факт е това, че те издават това сладко мяукане по-тихо, но пък то наподобява на "чуруликане", което е много смешно и мило, имайки предвид по-големия размер на тези котки. Далеч не всеки е запознат с това, че другата често мяукаща порода е турската ангорска котка като техния глас също е много нежен, мек и дори мелодичен.

Влияят ли годините на любимеца ни на мяукането?

Да, това оказва влияние, като малките котенца по-често издават този звук. Причината котките да мяукат е, че така те показват на майка си, че са гладни и къде се намират. Това е техният начин да си общуват и да поддържат връзка помежду си. От друга страна, домашните питомци мяукат през целия си живот, като така контактуват със стопанина си. Интересен факт е това, че ако вие говорите често на котката ви, тогава тя ще мяука по-често.

Ако обаче възрастната котка започне да издава изведнъж този звук доста често, то това може да е признак на това, че питомецът ви го боли нещо и изпитва дискомфорт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати