Miau.bg»Статии»Живини»Кои домашни любимци са подходящи за офис?

Кои домашни любимци са подходящи за офис?

Кои домашни любимци са подходящи за офис?

Сигурно сте забелязали, че наличието на картини, текстилни пана или пък растения придават много уют и стил на всеки един офис. Същото усещане бихте имали и ако в офиса се отглежда някаква животинка. Да, надали всеки би се радвал да види до бюрото си терариум със змия или пък с тарантула, но има животинки, които определено биха се вписали на работното ви място.

Типичен пример са рибките, които са подходящ домашен любимец за офис. Огромен аквариум, красиво декориран с разкошно морско дъно, всякаква зеленина и пълен с най-разнообразни рибки, е чудесно решение за всеки офис.

В случай че грижите по толкова голям аквариум и неговите многобройни обитатели ви се струва, че изисква повече усилия, отколкото можете да полагате, то можете да си вземете от онези кръгли аквариуми, в които да отглеждате така популярната златна рибка. Имайте предвид обаче, че за да ѝ се радвате дълго време, то аквариумът ѝ трябва да е също голям.

За разлика от змиите, гущерите изглеждат по-симпатични за мнозина и са особено подходящи любимци за отглеждане в офис. Те не вдигат шум, не изискват кой знае какви грижи, но все пак в офиса се усеща типичната живинка, която се излъчва от присъствието на домашен любимец в него.

Много сладки са и гризачи като зайчета, хамстери и морски свинчета и вероятно единственият проблем при отглеждането им е, когато ги пуснете на разходка. Кабелите, от които вероятно изобилстват всички офис помещения, им действат като притегателна сила. Задължително е да ги наблюдавате по време на разходките им да не извършат някоя пакост. От друга страна 10 чифта очи (ако работният ви колектив е от 5 човека) не биха имали сериозни затруднения с тази мисия.

Морското свинче е подходящо за офис

В заключение ще добавим, че макар и на мнозина да им се струва странно, дори и в България се наблюдава тенденция в много офиси хората да водят домашните си любимци с тях на работа. В Ню Йорк подобни офиси са известни като dog friendly, но освен с куче, там можете да идвате на работа и с котката си. А в Япония и в Китай подобна практика вече се е наложила от няколко десетилетия.

Естествено, напълно логично е преди да тръгнете да водите домашния любимец в офиса, да проверите дали вашите колеги и най-вече шефът ви биха имали нещо против. В крайна сметка има и много хора, страдащи от алергии към козината на различните животинки.

Доказано е обаче, че какъвто и домашен любимец да обитава работното ви място, обстановката мигновено ще стане много по-дружелюбна, напрежението, витаещо в работната среда, неусетно ще се изпари, а радостта от съвместното отглеждане на домашен любимец в офиса ще доведе до сплотяване на колектива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest