Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Породи кучета, които обичат студа

Породи кучета, които обичат студа

Породи кучета, които обичат студа
Повод за куче, автоматичен, Led фенерче, син, 5 метра
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Повод за куче, автоматичен, Led фенерче, син, 5 метра
26.00 лв.
Виж ››

Ако живеете на място със студен климат или дълга и сурова зима, и обмисляте да осиновите куче, хубаво е да се уверите, че кучето, което донесете вкъщи, ще може да се справи с ниски температури. Ето 10 породи кучета, които обичат студа:

Бернско планинско куче

Бернското планинско куче е голямо куче със здрави и стабилни крака, за което се говори, че може дори да носи тежки товари през зимата. Въпреки че тези кучета нямат нужда от много физически упражнения, те са доста издръжливи - така че можете да разчитате на тях да ви правят компания по време на любимите ви дълги, студени разходки.

Немска овчарка

Известна като изключително интелигентен пазач, немската овчарка със своята двойна козина, е една от породите, които нямат никакъв проблем със студеното време. Ако сте се спрели на такава порода обаче, започнете дресировката и социализирането им от ранна възраст и им предоставяйте достатъчно възможности за физически упражнения. В противен случай тези кучета могат да развият свръхзащитно или агресивно поведение.

Пиринейско планинско куче

Пиринейско планинско куче има двойно палто с дълга външна козина, което го прави приспособимо към живот както в селските, така и в крайградските райони. Кучетата от тази порода са независими и трудолюбиви, поради което са били използвани като овчарски кучета и за теглене на шейни. Стига да държите пиринейско планинско куче заето с нещо, те ще се превърне в страхотна компания в студеното време.

Сибирско хъски

Сибирското хъски обича студа

Отглеждани за да теглят шейни, сибирските хъскита са се развили специално, за да могат да оцеляват в особено ниски температури. Тези работни кучета имат двойни палта - плътни отдолу и гладки отгоре, благодарение на което задържат топлина и в най-студеното време. Имайте предвид обаче, че при по-високи температури хъскитата може да започнат да правят дупки в двора, където да се заравят, за да се охладят.

Нюфаундленд

Нюфаундлендите се отглеждат като кучета, подходящи за студено време. Нюфаундлендът има тежка козина, тъй като целта на развъждането му е била да работи в леденостудени води. Така то се превръща в перфектното куче за студен климат. Нюфаундлендите също имат големи лапи, които ги правят по-стабилни върху лед и сняг от повечето други кучета. Само трябва да внимавате редовно да подрязвате ноктите им, тъй като на тях трябва да се обръща повече внимание в предвид, че тези кучета обикновено носят по-голям товар.

Санбернар

Може да ви звучи странно, но от това масивно куче става страхотен домашен любимец. Санбернарите са известни със своята преданост към стопаните си и особено към децата. Години наред те са били използвани за търсене и спасяване на хора в планината, особено след лавини. И дори да не ви потрябват тези техни умения, можете да бъдете спокойни, че на тези кучета няма да им е студено през зимата.

Комондор

Комодорът е куче за студ

Когато говорим за кучета за студ, вероятно наум ви идват такива с много пухкава козина. Ами какво ще кажете за куче, което прилича на парцал за под? Породата комондор, известна още като унгарско овчарско куче, обикновено има бяла козина на връвчици, която ги кара да изглеждат малко като овце. Този тип козина обаче им пази много топло, така че те спокойно могат да издържат на всякакви температури.

Шиба Ину

Според Американския киноложки клуб, Шиба Ину, порода кучета идваща от Япония, са мускулести и здрави, което им помага в ровенето в снега, което те обичат да правят много често. Те имат имат двойна козина от гъсти косми, което им помага да ги пази от студ и дъжд като същевременно им държи топло.

Норвежки елкхаунд

В предвид климата на Норвегия е съвсем нормално норвежкият елкхаунд да обича студа. Тези кучета имат нужда от доста физически упражнения, така че любимото им занимание е ровенето в снега. Двойната им козина им пази топло през зимата, но имайте предвид, че през сезоните за смяна на козината от тези кучета ще изпопадат много косми.

Вълчи шпиц

Ако търсите малко до средно-голямо куче, което да се присъедини към вашето семейство, то кучетата от породата вълчи шпиц са най-добрия ви избор. Те са послушни и особено любвеобилни. С двойната им козина няма да се налага изобщо да се притеснявате, че ще им е студено през зимата. Имайте предвид обаче, че ако температурите през лятото се почакат рязко, вълчия шпиц може лесно да прегрее.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest