Miau.bg»Статии»Живини»Подходящи домашни любимци за момиче

Подходящи домашни любимци за момиче

чинчилата е подходящ любимец за деца

Ясно е, че всяко момиче има индивидуални желания що касае избора на домашен любимец, но все пак е рядкост желанието ѝ да е да отглежда змия, тарантула или пък гущер. Най-малкото защото няма да ѝ е особено приятно да ги храни с червеи, щурци или пък мишки. Ето защо тук подбрахме някои домашни любимци, за които считаме, че повечето момичета биха отглеждали с огромно желание и любов.

В следващите редове вижте подходящите домашни любимци за момиче:

Котка

Ако искате да подарите някое котенце на момиче, сигурно ще искате то да е породисто. Малко сладко персийче или пък сладко, но не толкова малко коте порода Мейн Кун (най-едрата порода домашни котки). Да е породисто котето обаче няма толкова голямо значение, защото когато е малко то винаги ще е сладко. Може дори да спасите живота на някое улично коте, подарявайки го на въпросното момиче. Важното е само то да е чисто от външни и вътрешни паразити, както и ако има навършени 7 седмици да му бъде поставена ваксина.

Куче

При кученцата вече е добре те да са породисти, като съблюдавате породата спрямо характера и възрастта на момичето. Малки кученца като померан, пудел, йоркширски териер, болонка, пекинез, дакел и т.н. са подходящи и за по-малки момичета, защото ще могат да разхождат сами своя домашен любимец. Ако момичето е голямо обаче, можете да изберете голямо куче, което същевременно да играе ролята и на негов телохранител - немска овчарка, канадски вълк, териер и т.н.

малко зайче за момиче

Зайче

Зайчето е много подходящ любимец за момиче от всякаква възраст. Имайте предвид обаче, че за него ще ви трябва и клетка, както и че макар да е предназначена то да живее в нея, от време на време ще трябва и да се пуска на разходка. Което автоматично ни подсеща да внимавате за кабелите си. Зайчето, както и долуизброените подходящи любимци за момиче, са гризачи все пак.

Чинчила

Много сладко и пухкаво животинче, което също живее в клетка. Отглежда се сравнително лесно, но е от първостепенно значение клетката/терариума му редовно да се почиства, както и да не го храните прекалено редовно. Може би единственият недостатък е, че чинчилата бързо трупа килограми, а наднорменото ѝ тегло често е причина за смъртта ѝ.

Хамстер/Морско свинче

Малки, пухкави мишлета са и хамстерът, и морското свинче. При тях почистването на клетката/терариума им също е много важно не толкова колкото за здравето на животинките, а колкото да не мирише неприятно дома ви. Храна за хамстери и морски свинчета се продава в почти всички магазини за домашни любимци, като тя е под формата на гранули или зърнени смеси.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest