miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Подходящи домашни любимци за момче

Подходящи домашни любимци за момче

Подходящи домашни любимци за момче
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Пишейки за подходящите домашни любимци за момче, ще ни се наложи да изключим от списъка си някои от най-често разпространените домашни любимци като котки, зайчета или чинчили. Това съвсем не означава, че те не са подходящ подарък за вашето дете, защото има момчета, които си падат именно по пухкавите домашни любимци.

Но момчетата обичат не само да отглеждат, но и да се хвалят пред момичетата, с екзотични домашни любимци, макар и на самите момичета тези животинчета да не се харесват особено.

Куче

Кучето е универсален домашен любимец и това е причината да го споменаваме на първо място. То е подходящо както за момче, така и за момиче и може да събуди много симпатия и в двата пола. Повечето момчета обаче си падат по по-големите породи кучета и гледат с леко пренебрежение към онези кученца, които биха могли да се поберат в дамска чанта. Така че тук е добре да заложите на породи кучета за мъже, сред които са голдън ретривър, немска овчарка и др.

Рибки

Също универсални за отглеждане домашни любимци, но са по-характерни за момчетата. Странно, при положение, че именно те са онези, които си падат по риболова...

Гущер

Игуана за домашен любимец

Не бихме ви препоръчвали да подарите за домашен любимец на своето момче игуана, защото вероятно ще трябва да превърнете цялата му стая в терариум, за да може това животинче да се чувства добре и след като порасне. Но има и други гущери, които не са толкова големи и които не изискват толкова пространство. Не забравяйте обаче, че макар и гущерите да са доста лесни за отглеждане, е доста трудно да осигурявате прехраната им - щурци, червеи и т.н.

Змия

Повечето девойки изпадат в ужас от змиите, но голяма част от момчетата биха се радвали да имат подобен домашен любимец. Подобно на гущерите, за отглеждането му ще ви трябва терариум, подходящо осветление, както и да свикнете при отсъствието на сина си, да давате замразени мишлета на избраната от него змия-домашен любимец.

Тарантула

Тарантула

Познатите ни терариум и осветление, които са необходими на змиите и гущерите, важат и при отглеждането на тарантулите. Храната се предлага доста рядко, но отново трябва да вземете предвид в близост до вас да има магазин, предназначен за рептили. Подобни хранителни продукти (щурци, скакалци, хлебарки, червеи, мишки и т.н.) не се предлагат в обикновените зоомагазини. Но пък тарантулата е един от най-непретенциозните за отглеждане домашни любимци, подходящи за момчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest