miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Характер и поведение на Чау Чау

Характер и поведение на Чау Чау

Чау Чау
Kомплект четки за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Kомплект четки за кучета
20.00 лв.
Виж ››

Днес породата Чау Чау е една от най-популярните сред любителите на кучета. Ако и вие планирате да си вземете домашен любимец и да изпълните детската си мечта за куче, тогава е важно да се запознаете преди това с особеностите на характера и поведението на тези питомци, тъй като вземайки си четириног приятел, вие носите отговорност за него.

Характер и поведение на Чау Чау

Породата се отличава с независимия си характер и проявите на инат на моменти. Те са доста горди, подозрителни и дори може да се каже, че донякъде по темперамент приличат на котките. Въпреки това се отличават с високия си интелект, като с желание от ваша страна, ще можете да ги обучите и дресирате отлично. Тези кучета имат собствено мнение по всеки въпрос, стремейки се да доминират в семейството и не се нуждаят от одобрението на стопанина си.

Активни кучета са на моменти, но в повечето време обичат да мързелуват и да си почиват. Могат лесно да живеят и с други животни, но все пак ще им е необходимо да се адаптират към подобни промени, ако сте решили да доведе нов четириног член в семейството ви.

Към чуждите хора се отнасят доста негативно и подозрително, като понякога дори са способни да проявяват агресия в подобни ситуации. Въпреки всички тези черти на характера на породата Чау Чау, тя е доста предана на стопанина си. Лесно могат да се разбират с малките деца, но само ако са израснали с тях от малки.

В противен случай, ако не сте ги обучили добре, тогава бъдете готови че кучетата от породата Чау Чау никога няма да се сприятелят с детето ви. Именно затова е много важно да ги възпитавате добре, за да може да изгладите максимално тази по-инатеста черта на характера на Чау Чау.

Имайки предвид всички тези особености на характера им, кинолозите съветват да си вземете кученце в ранна възраст, за да му е по-лесно да се адаптира и да се социализира. Ако си вземете голямо куче, тогава тази задача ще е в пъти по-сложна за вас, а и тогава е практически невъзможно да промените навиците им.

Характер и поведение на Чау Чау

В никакъв случай не проявявайте агресия при обучение на Чау Чау, дори ако питомецът ви е виновен и е направил някаква беля. Това ще прекъсне доверителния ви контакт и сериозно ще увреди взаимоотношенията ви с кучето. Помнете, че с правилното възпитание на кучето и внимание от ваша страна, кучетата от природата Чау Чау могат да са перфектните домашни любимци, които ще са мили и много добродушни към вас и цялото семейство.

Възпитавайки правилно кучетата от породата Чау Чау, те могат да ви удивят приятно, тъй като ще бъдат послушни, предани и дори предсказуеми животни. Имайки предвид високата им интелигентност, това няма да ви е никак сложно.

Към близките си хора кучетата са предани и мили, но към непознатите са доста недоверчиви. Безспорно тези любимци са много сладки и добродушни към своите близки. Те са като малки пухкави топчици, които имат нуждата от вниманието ви и се радват на всяка доза обич от вашата страна. Имайте предвид тези особености при отглеждане на Чау Чау и ще съжителствате успешно с пухения гигант.

А ако все още не сте си взели такова куче, вижте нашите обяви и цени за Чау Чау.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest