miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Важни съвети при отглеждане на дворно куче

Важни съвети при отглеждане на дворно куче

Съвети при отглеждане на дворно куче
Kомплект четки за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Kомплект четки за кучета
20.00 лв.
Виж ››

За да сме провокирали интереса ви към следните редове, вероятно се замисляте да си вземете куче, което да отглеждате на двора, а не у дома. Или пък вече отглеждате такова, но се притеснявате от настъпването на зимата. Ето какво е важно да знаете.

Най-подходящите породи кучета за отглеждане на двора (и лятно, и зимно време) са почти всички едри кучета, които обичат пространството и свободата.

За почти всички овчарски кучета, ловджийските кучета, както и за големите кучета-пазачи, отглеждането им затворени зад четири стени ще е като затвор.

Типичен пример е Немската овчарка или пък породата Кане корсо, които мнозина от нас решават да отглеждат в гарсониерата си. Не, така само ще измъчвате животните.

При отглеждане на дворно куче не си представяйте да го вържете на синджир, да му сглобите някаква къщурка и от време на време да му предлагате вода и храна.

Дворното куче, независимо какво е, трябва да бъде извеждано извън дворното място на разходка, а самата къща да е топла, удобна и местоположението ѝ в двора да е съобразено спрямо самата порода.

Така например лятно време къщурката на един Санбернар трябва да е на възможно най-северното местоположение, защото зимно време то няма да има проблеми със студа, но лятото жегите ще го мъчат.

Има породи кучета, които макар да са подходящи за отглеждане на двора, е добре или да прибирате зимно време у дома, или да им осигурите наистина топъл дом зимно време.

Дворно куче

Типичен пример е Немският дог- изключително подходящо куче за отглеждане на двор и открито, а не у дома, защото има нужда от много пространство. Същевременно той, както и редица други породи кучета, доста лесно настиват зимно време.

Какво имаме предвид като споменахме топъл дом или по-скоро топла зимна колибка за кучето ви, в случай че не можете да го приютите у дома. Вече се предлагат специални отоплителни панели, които се монтират на вътрешната страна на покрива на кучешкото жилище само с помощта на дюбели.

Най-често срещаните са тези, които работят на 100-200 W и които с помощта на кабел можете лесно да отоплявате през най-студените зимни дни. Те имат защита от прегряване, с което безопасността на вашия домашен любимец е гарантирана.

Подобно на всяка една "екстра", и това удоволствие не е особено евтино- обикновено от 150 до над 300 лв. в зависимост от размера на кучешката колиба. Но са добро решение, ако не можете да си позволите зимно време да прибирате у дома кучето си и същевременно знаете, че то е от по-податливите към простуди породи. Все пак здравето на кучето не е без значение за вас, нали?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest