miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Важни съвети при отглеждане на дворно куче

Важни съвети при отглеждане на дворно куче

Съвети при отглеждане на дворно куче
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

За да сме провокирали интереса ви към следните редове, вероятно се замисляте да си вземете куче, което да отглеждате на двора, а не у дома. Или пък вече отглеждате такова, но се притеснявате от настъпването на зимата. Ето какво е важно да знаете.

Най-подходящите породи кучета за отглеждане на двора (и лятно, и зимно време) са почти всички едри кучета, които обичат пространството и свободата.

За почти всички овчарски кучета, ловджийските кучета, както и за големите кучета-пазачи, отглеждането им затворени зад четири стени ще е като затвор.

Типичен пример е Немската овчарка или пък породата Кане корсо, които мнозина от нас решават да отглеждат в гарсониерата си. Не, така само ще измъчвате животните.

При отглеждане на дворно куче не си представяйте да го вържете на синджир, да му сглобите някаква къщурка и от време на време да му предлагате вода и храна.

Дворното куче, независимо какво е, трябва да бъде извеждано извън дворното място на разходка, а самата къща да е топла, удобна и местоположението ѝ в двора да е съобразено спрямо самата порода.

Така например лятно време къщурката на един Санбернар трябва да е на възможно най-северното местоположение, защото зимно време то няма да има проблеми със студа, но лятото жегите ще го мъчат.

Има породи кучета, които макар да са подходящи за отглеждане на двора, е добре или да прибирате зимно време у дома, или да им осигурите наистина топъл дом зимно време.

Дворно куче

Типичен пример е Немският дог- изключително подходящо куче за отглеждане на двор и открито, а не у дома, защото има нужда от много пространство. Същевременно той, както и редица други породи кучета, доста лесно настиват зимно време.

Какво имаме предвид като споменахме топъл дом или по-скоро топла зимна колибка за кучето ви, в случай че не можете да го приютите у дома. Вече се предлагат специални отоплителни панели, които се монтират на вътрешната страна на покрива на кучешкото жилище само с помощта на дюбели.

Най-често срещаните са тези, които работят на 100-200 W и които с помощта на кабел можете лесно да отоплявате през най-студените зимни дни. Те имат защита от прегряване, с което безопасността на вашия домашен любимец е гарантирана.

Подобно на всяка една "екстра", и това удоволствие не е особено евтино- обикновено от 150 до над 300 лв. в зависимост от размера на кучешката колиба. Но са добро решение, ако не можете да си позволите зимно време да прибирате у дома кучето си и същевременно знаете, че то е от по-податливите към простуди породи. Все пак здравето на кучето не е без значение за вас, нали?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest