Miau.bg»Статии»Мъници»Морски Свинчета»Характер и поведение на морските свинчета

Характер и поведение на морските свинчета

характер на морските свинчета
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Неопитните стопани могат доста да се учудят на странното на моменти държание на морските свинчета. Във всеки един случай обаче е много забавно да гледате тези домашни животни, които винаги има с какво да ви удивят. Като цяло имат много мил и спокоен характер, но и не забравяйте, че трябва да отделяте достатъчно време на питомците, си, тъй като са доста социални животинки.

Характер и поведение на морските свинчета - вижте повече в следващите редове:

Първите 2-3 дни на новото място са най-сложни за морското свинче, тъй като тогава животинчето се адаптира и свиква с новите условия на живот. Важно е да не започнете да го тормозите в този етап, а да оставите да се приспособи към смяната на дома му. Въпреки всичко обаче очарователните питомци лесно свикавт със стопани си, новите миризми и обстановката.

По своята природа те са мили и доста дружелюбни питомци. За тях не е характерно агресивното поведение, както и други вредни навици, които са обичайни за гризачите като цяло. Трудно понасят самотата и имат нужда от ежедневното общуване със стопанина си, както и обожават да побягат в апартамента, защото са доста активни животни по своята природа.

Доста често стопаните на морските свинчета отбелязват, че след няколко месеца характера им може да се промени. Така например, ако нямате достатъчно време, тогава морското свинче банално започва да скучае, като това води до пасивното му поведение, липса на апетит, като може дори да започне му пада козината, вследствие на стреса.

Добър вариант е да си вземете друго морско свинче, което да прави компания на животинката. Като цяло те са доста социални и лесно биха могли да намерят общ език дори с котките, кучетата или зайците.

поведение на морските свинчета

Трудно е да се направи общо заключение за характера на морските свинчета, тъй като едните от тях са по-спокойни, докато другите са като ракета и не се спират да се движат.

Ако обаче животинката е прекалено активна, тогава е твърде вероятно, че банално не й стига движение и мястото в клетката може да е доста малко за размерите на питомеца.

По държанието можете да разберете какво е настроението му, самочувствието, гладен ли е, боли ли го нещо и така нататък. Ако имате опит с тези животни, тогава бързо ще разберете, когато нещо не е наред, но ако не сте опитент в това отношение, тогава ще ви е доста по-сложно, тъй като не познавате подавките на морските свинчета.

Ако сте решили да си вземете морско свинче, тогава е много важно да се замислите ще можете ли да му отделят достатъчно време. Като цяло тези сладки и пухести домашни любимци са доста социални, мили и спокойни животинки, но все пак имат нуждата от вашите ласки.

В противен случай могат дори да се разболеят, а все пак не бива да забравяте, че вие сте отговорни за здравето на морските свинчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest