Miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»Характер и поведение на Мейн Куун

Характер и поведение на Мейн Куун

Характер на Мейн Куун

Въпреки факта, че Мейн Куун са сред американските породи котки, много от техните стопани отбелязват, че котките от тази порода имат типично руски темперамент, колкото и странно да звучи това на пръв поглед. Те са сладки животни, които са много издръжливи, с гъста като вълна козина и мощен торс, а освен това се адаптират много лесно към ниските температури.

Характер и поведение на Мейн Куун

Характерът на котката Мейн Куун е доста спокоен и уравновесен, като въпреки игривото им поведение, са доста послушни котки и никога няма да направят някакви бели. По това си причат със сибирската котка. Имайки предвид външния вид на питомците, те изглеждат егоистични и безразлични, но това е доста погрешно.

Причината за това донякъде е, че тези любимци са недоверчиви, като им трябва време за да свикат с новите хора в живота им. Обожават да прекарват времето си до стопанина, но не и на ръцете му. Безспорно предимство на тези животни е това, че бързо се социализират, но и се разбират добре с другите питомците. Тук може да се случи сприятеляване на котка с куче.

Поведение на Мейн Куун

Спокойно можете да се разхождате с Мейн Куун на каишка, дори ако навън е дъждовно. Някои от стопаните дори споделят, че техните котки от тази порода не се страхуват от водата, като често приемат душ заедно с тях или бутат водата сами с лапа. Характерна особеност на Мейн Кууните е това, че лесно качват килограми, като така например мъжките могат да стигнат до 10 килограма, а женските - 7 кг. Ако добавим към това атлетичният им външен вид и гъстата козина, то можем да си направим логичния извод, че тези котки изглеждат много едри и дори застрашителни за непознатите хора.

Отстрани е забавно да наблюдавате поведението на Мейн Куун, като например забавните и мили пози, които заемат по време на сън. Ако имате гости, тогава не се тревожете за държанието на питомците ви. Въпреки че са малко по-предпазливи към чуждите хора, това не значи, че ще тръгнат да ги драскат, тъй като са възпитани и не биха си позволили такова своеволие. Като цяло котките Мен Куун имат спокоен нрав, но и са доста съобразителни любимци. Не драскат мебелите, както правят обикновено другите животни, като е истинско удоволствие да ги възпитавате.

Котка Мейн Куун

Въпреки че е едра котка, няма да ви пречи никога, тъй като усеща настроението на стопанина си. Мейн Куун са независими и самостоятелни котки, които просто си личи, че имат аристократична кръв. Лесно се разбират и с другите домашни любимци, тъй като са дружелюбни и намират общ език с всички. Те са подходящи котки за деца.

Въпреки това са свободолюбиви и имат нуждата от достатъчно пространство. Не са домашен любимец за апартамент, който е малък. В къща отглеждането на Мейн Куун ще е по-лесно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest