miau.bg»Статии»Мъници»Морски Свинчета»Имена за морски свинчета

Имена за морски свинчета

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k847
Имена за морски свинчета
Снимка: pixabay.com/Pezibear
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Наред с гризачи като хамстери, чинчили и декоративни зайчета, морските свинчета са много предпочитан домашен любимец за деца. Според Американската асоциация на развъдчиците има тринадесет вида морски свинчета. 

Колко живеят морските свинчета? Повечето морски свинчета живеят от пет до девет години, но ако се държат в оптимални условия и са в добро здраве, известно е, че някои живеят до десет години.

Поведение на морското свинче

Морските свинчета са много общителни и се разбират понякога и с други домашни любимци. По принцип са миролюбиви към стопаните си и позволяват да бъдат галени. При нежно отношение от страна на собственика, обичайно не хапят и не драскат. Макар че винаги съществуват и изключения от правилото.

Отглеждане на морско свинче

Вашите морски свинчета изискват безопасен дом, пълноценна и балансирана диета и много любов и внимание. Така че бъдете готови да споделите ежедневието си с вашите очарователни нови приятели.

Постелете клетката на морските свинчета с вестник, покрит с меко тревно сено за постелки. Закачете бутилка за вода от външната страна на заграждението, като чучурът сочи вътре. Необходима е тежка купа за храна, както и скривалище/къщичка и играчки.

Поставете заграждението на място, недостъпно за други животни, и извън зоните, изложени на течение и пряка слънчева светлина. Осигурете адекватна топлинна защита, тъй като морските свинчета са податливи на топлинен стрес. Избягвайте излагането на морски свинчета на температури над 25 градуса за дълги периоди от време. Тези домашни любимци ще се чувстват комфортно при температури, вариращи от 18–25 градуса.

Почиствайте ежедневно клетката на морските си свинчета от едри отпадъци и правете щателно почистване на всеки два до три дни. Сменете постелката, избършете клетката с гореща вода и измийте елементите, като играчки и бутилки за напитки, с дезинфектант. Ще се нуждаете от временен дом за морските си свинчета, докато почиствате - клетка за пътуване е перфектна.

Как да кръстим морско свинче

Хранене на морското свинче

Вашият нов домашен любимец ще се нуждае от постоянен източник на сено. Морските свинчета обичат зеленчуци като броколи, зеле и целина, както и подправки като магданоз. Ако прибирате растения от своята градина, се уверете, че в тях няма пестициди, тъй като тези химикали могат да навредят на вашия домашен любимец. Имайте предвид, че трябва да изхвърлите всички плодове и зеленчуци, които са били в тяхното помещение повече от 24 часа.

Разбира се, вашият приятел заслужава и подобаващо име. Ето идеи за имена на морски свинчета.

Име за мъжко морско свинче

- Чико;

- Чоки;

- Денди;

- Заг;

- Марк;

- Алекс;

- Матьо;

- Симба;

- Алън;

- Джим;

- Меренге;

- Сам;

- Руши;

- Миг;

- Гръм.

Морско свинче

Ако ще си вземете женски представител на вида, вижте имената за женски морски свинчета.

Име за женско морско свинче

- Сиси;

- Стефи;

- Чики;

- Поли;

- Мини;

- Мейси;

- Бубка;

- Бейби;

- Стейси;

- Лили;

- Нола;

- Дафни;

- Тина;

- Пиги.

В случай че още нямате пухкаво приятелче, можете да разгледате тези обяви и цени за морски свинчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest