Miau.bg»Статии»Рибки»Отглеждане на Рибки»Колко дълго живеят златните рибки?

Колко дълго живеят златните рибки?

Колко дълго живеят златните рибки?

Златните рибки са сред популярните аквариумни рибки. Ако и вие сте решили да си вземете такива потомци, тогава е важно да се запознаете не само с подходящите условия за отглеждането им, но и каква е тяхната продължителност на живот при златните рибки.

Колко дълго живеят златните рибки?

Златните рибки могат да живеят между 5 до 30 години, като амплитудата, както и сами виждате, е голяма. Причината затова е, че при тези любимци от голямо значение са грижите за рибките. Ако се грижете за златните рибки добре за тях, за храната им, аквариума и редица други важни фактори, тогава вашите златни рибки ще могат да доживеят дори до цели 30 години. Като цяло здравето на всяко живо същество на земята зависи от качеството му на живот.

При водните обитатели например е важно да се подържат в определените граници конкретните водни параметри, като например температурата на водата, тъй като това съществено може да съкрати живота на любимците ви. Другото важно нещо е pH на водата като той трябва да бъде в границите на 6-8.

От какво зависи продължителността на живот на златните рибки?

Продължителност на живот при златните рибки

- температура;

- pH на водата;

- хранене на златната рибка;

- брой обитатели на кубичен метър;

- правилното осветление в аквариума;

- твърдост на водата;

- растителност;

- филтрация и аерация.

Ако поставите прекалено много водни обитатели в малко количество вода, тогава банално аквариумът ще се замърси от техните отпадъчни продукти и това може да доведе до намаляването на продължителността на живот на рибките. Идеалната температура за златни рибки е между 18 и 23 °С. При по-високи градуси питомците ви ще остаряват по-бързо, ще изпитват известен дискомфорт, но и ще се разболяват по-често.

Прекомерните високите показатели на киселинно-алкалния баланс и твърдостта на водата водят до същите последици, а именно златните рибки започват да боледуват по-често. Това може да доведе до фатални последици или да причини необратими промени в тялото, което съответно да съкрати живота на златните рибки значително.

Златна рибка

Другото важно нещо, за което не бива да забравяте е това, че е абсолютно забранени да прехранвате рибките. Трябва да ги храните само с висококачествена храна, тъй като така организма им се насища с всички необходими вещества и минерали.

Като цяло, отглеждането на златни рибки не е сложно, но пък за сметка на това са много красиви домашни любимци. И не по-малко предимство е това, че ако се грижите правилно за тях, тогава те ще живеят много дълго време.

А ако все още не сте си взели такъв другар, вижте нашите обяви и цени за златни рибки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest