Име за Кане Корсо

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k847
Име за Кане Корсо
Повод за малко куче, автоматичен, 5 метра
Препоръчано за теб:
Повод за малко куче, автоматичен, 5 метра
19.00 лв.
Виж ››

Кане Корсо е едра порода кучета, която няма набръчкана кожа, характерна за мастифите. Това куче има голяма, широка глава, кръгли очи, нито прекалено големи, нито твърде отдалечени.

История и произход на Кане Корсо

Кучето Кане Корсо е внушително, прилича на мастиф, но няма набръчканата кожа, характерна за други породи мастифи. Кучето е силно и ефективно куче пазач.

В Средновековието кучетата Кане Корсо са били използвани за улов на голям дивеч. След това са били използвани като овчарски кучета, имайки ролята да охраняват животните за паша. Кане Корсо е изключително ефективен охранител както за добитъка, така и за семейството.

Кучетата Кане Корсо се появяват в САЩ едва през 1987 г., когато са докарани в Ню Джърси. С течение на годините популярността им нараства, но тази порода кучета все още е рядка и не е призната от Американския киноложки клуб.

Външен вид и размери на Кане Корсо

Кучето Кане Корсо е едро куче с голяма глава. Кане Корсо има кръгли очи. Тъмните очи са предпочитани при тази порода, но цветът на очите съответства на цвета на козината, от черен до кафяв. Козината на тези кучета е къса и дебела, присъства в следните разновидности: черна, черно-червена, кафява, кафява, синя и с бели петна по гърдите, врата, бузите и върховете на пръстите. 

Възрастното куче Кане Корсо има средна височина на раменете от 64-68 см при мъжките екземпляри и 60-64 см при женските кучета. Телесното тегло е около 45-50 кг при мъжките и 40-45 кг при женските куче.

Характер на Кане Корсо

Кучетата Кане Корсо имат силна, доминираща личност и могат да бъдат агресивни с непознати. Настоятелно се препоръчва ранна социализация на тези кучета. Тази порода трябва да бъде овладяна от опитни собственици и не се препоръчва за хора, които не могат да я контролират. Корсо е много интелигентно куче и лоялно към семейството си.

Обучение на Кане Корсо

Как да кръстя Кане Корсо

Кучето Кане Корсо е много лесно за обучение от хора, които имат опит. Те са интелигентни и енергични кучета, които са щастливи да отговорят на всички изисквания на стопаните си. Те трябва да бъдат дресирани с твърдост и постоянство, а ранната социализация е абсолютно необходима. Възпитан и правилно дресиран, Кане Корсо е нежен и любвеобилен гигант. Без обучение, Кане Корсо има потенциал да стане агресивен и заплашителен звяр, характерен белег за повечето мастифи. 

Отглеждане на Кане Корсо

Добре обученото и общително куче Кане Корсо може да бъде прекрасен кучешки спътник. Те са отлични домашни кучета, въпреки размерите си. Кане Корсо е мирен и мълчалив, докато не бъде обезпокоен от нежелани непознати. Те са много добри кучета пазачи, които обичат семейството си. Кане Корсо се разбира с децата, които познава, става приятелски и защитен с тях.

Нетренирано и несоциализирано куче Кане Корсо може да бъде трудно да се контролира. Независимо дали е много добре обучено, на кучето не трябва да му се позволява да се разхожда свободно и трябва да се държи на каишка, когато е на публично място. Късата и дебела козина не изисква специални грижи, за да се поддържа чиста и лъскава. Периодичното четкане на тези кучета е достатъчно.

Когато сте на път да си вземете такъв нежен гигант, вероятно мислите и за име за Кане Корсо. Ето някои варианти:

Име за мъжко куче Кане Корсо

- Диего;

- Лука;

- Джовани;

- Джони;

- Андро;

- Джани;

- Франки;

- Тито;

- Ани;

- Бенито;

- Вито;

- Дони;

- Джеронимо.

Име за Кане Корсо

Имена за женско куче Кане Корсо

- Бела;

- Дона;

- Серена;

- Ария;

- Аура;

- Лаура;

- Бианка;

- Алис;

- Джаз;

- Биби;

- Глория;

- Клара.

Това бяха нашите идеи за имена на женско и мъжко куче кане корсо. Ако вие искате да сте горд собственик на такова пале, уверете се, че знаете всичко за породата предварително. А ко търсите кученце, вижте тези обяви и цени за кане корсо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest