Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Имена за йоркширски териер

Имена за йоркширски териер

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k28
Имена за йоркширски териер

Йоркширски териер е стара английска порода кучета, която се появи чрез кръстосване на Манчестър Териер със Скай Териер и Данди Динмонт Териер. Йоршкирският териер е отгледан от миньори в херцогството Йорк. Бяха направени подобрения в тази порода, като се получиха настоящите екземпляри, много ценени и обичани както в Англия, така и в други страни. 

Първоначално йоркширски териер е бил използван за лов на мишки и плъхове в йоркширските мини и мелници. След това се превърна в модерен домашен любимец във Викторианската епоха. Настоящото име Йоркширски териер е дадено през 1870 г. Това е малко куче, някои екземпляри дори са много малки, с добра пропорция.

Има малка и плоска глава, муцуна с еднаква дължина на черепа, здрава челюст, покрита с много дълга козина, черен и малък нос. Очите са със среден размер и тъмен цвят. Ушите са малки, V-образни, повдигнати и покрити с козина. Специалната козина се състои от много дълга, права, копринена, лъскава и много фина материя.

Малките се раждат черни с кафяво и едва на 2 години ще имат характерния цвят на златисто-кафяв с метално сиво. Козината на главата и по-често на челото е толкова богата и дълга, че трябва да бъде стегната и завързана над главата, за да се изчистят очите. Козината се носи с път в средата на гърба.

Характер на йоркширския териер

Това е смело и решително животно, интелигентно, жизнено, весело, будно и бдително. Йоркширският териер е чувствително куче, трябва да се третира с нежност, обич. Той е послушен и отдаден на господаря си любимец. Разбира се добре с децата, стига те да не го притесняват твърде много. Също се разбира добре с други животни в домакинството. Някои екземпляри могат да имат безразсъдно отношение към други кучета.

Отглеждане на йоркширски териер

Козината на йоркширския териер трябва да се четка и сресва всеки ден. Козината на главата трябва да бъде закрепена, за да предпази очите. Но може да се среже, кратко и тогава грижата за козината не изисква толкова много усилия. Тъй като той страда от студ през зимата, той трябва да носи малко защитно палто.

Как да кръстим йорки?

Това е отлично куче за апартамент. Трябва да се третира с много любов, привързаност като чувствително куче. Има умерено ниво на активност и кратките разходки възможно най-често ще го харесат Той също така се адаптира към по-малко активен собственик.

Обучение на йоркширския териер

Това е лесно за обучение куче. Обучението трябва да бъде последователно, разнообразно, да се прави с нежност и много любов, за да угоди на кучето и да направи всичко, което неговият господар поиска. Йоркширският териер е добър пазач и приятен и привързан спътник.

Когато си вземете такова куче, трябва да помислите и за подходящо име за йоркширски териер. Ето нашите идеи:

Имена за женски йоркширски териер

- Бела;

- Лола;

- Зина;

- Клоуи;

- Коко;

- Фийби;

- Майли;

- Нала;

- Шанън;

- Миси;

- Анди;

- Аби.

Имена за мъжки йоркширски териер

Име за женски йоркширски териер

- Гас;

- Спайк;

- Чоко;

- Джазпър;

- Бруно;

- Джинджи;

- Руби;

- Мърфи;

- Шон;

- Чико;

- Зак;

- Зиги;

- Франки;

- Рокси.

Това бяха нашите идеи за имена за йоркширски териер. Дано поне 1 от тези имена за кучета да ви е допаднало.

А ако все още не сте си взели йорки, но много искате, вижте тези обяви за йоркширски териер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest