Име за кокер шпаньол

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k18
Име за кокер шпаньол
Повод за малко куче, автоматичен, 5 метра
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Повод за малко куче, автоматичен, 5 метра
19.00 лв.
Виж ››

В исторически план породата кокер шпаньол е куче, използвано в лов на птици в Англия и Франция през единадесети век. Това е малко до средно голямо куче, то е силно, пъргаво и много устойчиво. 

Има добре оформена глава. Носът му добре развит, широк. Очите на кучето са големи, овални, раздалечени, по-светлокафяви или по-тъмни. Ушите на кокер шпаньола са дълги, висящи, заоблени в края и покрити с дълга, богата, вълнообразна козина. Вратът е дълъг и мускулест. 

Опашката е в продължението на гърба, изрязана 2/3 от дължината, носена хоризонтално и в движение. Козината е фина, копринена, със средна дължина, права или вълнообразна, по-къса на главата и по-често образуваща ресни по ушите, краката, гърдите и корема. Тя може да бъде: червеникаво-кафява, тъмночервена, черна с кафява, бяла с черни, червени или с тъмночервени петна.

Характер на кокер шпаньола

Той е куче, изпълнено с живот, весело, устойчиво, интелигентно, нежно, но въпреки това обича да прави това, което иска, ако има възможност. Покорен, привързан и отдаден на господаря си, кокер шпаньолът е търпелив с деца. Той няма проблеми с други кучета или други животни в домакинството, ако е социализиран добре.

Отглеждане на кокер шпаньол

Козината на това куче трябва редовно да се четка и сресва. Прекалено израсналата козина трябва да се отстранява от възглавниците на краката и ушите. Ако е необходимо, козината трябва да се подстригва 2-3 пъти годишно от специалист.

Това е куче, устойчиво на атмосферни влияния, топлина, умора, лесно се адаптира към предлаганите условия на живот, на открито или в апартамент. То има умерено ниво на активност и ще бъде доволно от по-малко ежедневно ходене, но ще се радва на дълги излети на открито, игра, бягане и дори плуване. То също така се нуждае от обучение, социализация.

Обучение на кокер шпаньол

С последователно, нежно, разбиращо обучение можете да получите желаните резултати, защото това е послушно куче и разбира доста лесно какво се изисква. Кокер шпаньолът става отлично ловно куче и сътрудник, дори ако се използва по-рядко в тези дейности. Това е весел и приятен домашен любимец.

Избор на име за кокер шпаньол

Освен от обичайните грижи, вашият кокер шпаньол се нуждае от име. Защо е толкова важно да изберете правилното име за кучето си? Подходящото име може да помогне при обучението на вашето куче. Грешното може да причини проблеми. Например, ако името на кокер шпаньолът ви е Сидни, той може да го бърка с командата Седни. Така че трябва добре да помислите.

Кокер шпаньол

Ето идеи за име на кокер шпаньол:

Име за женски кокер шпаньол

- Али;

- Ари;

- Бела;

- Рейки;

- Кали;

- Камила;

- Флора;

- Надя;

- Уини;

- Туикси;

- Тами;

- Тиара;

- Джема;

- Джой;

- Айви;

- Кики

- Лия;

- Лекси;

- Лили;

- Люси;

- Луна;

- Лорелей;

- Мели.

Име за мъжки кокер шпаньол

Как да кръстим кокер шпаньол

- Арчи;

- Бейли;

- Блейз;

- Бумър;

- Броуди;

- Бъди;

- Честър;

- Коди;

- Декстър;

- Франки;

- Джаспър;

- Джакс;

- Джеси;

- Кел;

- Лео;

- Лестър;

- Лексис;

- Макс;

- Майло;

- Мърфи;

- Найджъл;

- Оскар;

- Оли;

- Куинси;

- Рафаел;

- Реми;

- Рори;

- Сами;

- Тадж;

- Тео;

- Тоби.

Това бяха няколко идеи за име на кокер шпаньол. Надяваме се, че сме ви помогнали!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest