miau.bg»Статии»Кучета»Породи Кучета»Кои са глупавите породи кучета

Кои са глупавите породи кучета

басетът е смятан за глупаво куче
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Кучето е най-добрият приятел на човека. Това е не само заради лоялността на четириногите към техния стопанин, а и заради неразривната връзка между животното и семейството, в което то живее. Няма как да отречем обаче – подобно на хората, и кучетата имат различни характери. Така например, лабрадорите имат слава на най-верните и умни кучета, които можете да притежавате, а по-малките породи често се възприемат като лаещи и зли.

В главата на хората, а и в природата има и друго разделение – кучета, които естествено са интелигентни и други, които смятаме за по-глупави.

Нека обаче обясним защо някои животни се възприемат за глупави от нас – на първо място, заради тяхната склонност да се поддават на дресировка и да изпълняват командите, на които ги учим. В някои случаи кучетата са просто своенравни, а не толкова глупави, за колкото ги мислим.

В други ситуации за глупави възприемаме кучетата, които са смешни или непохватни. Без значение какъв е случаят, кучето остава любимо домашно животно. А епитетът „глупаво“ му даваме с много любов. Попада ли вашето четириного в класацията обаче? Проверете в следващите редове кои са глупавите породи кучета:

Пекинез

пекинезът е глупаво куче

Това куче отговаря на всички стереотипи за малко кученце. То е шумно, палаво, често – зло, а понякога изглежда дори глупаво. Пекинезите никак не обичат да изпълняват команди и да спазват ред.

Чау Чау

Тази порода сякаш е известна с това, че не се класира сред най-интелигентните кучета. Причината? Тези четириноги са заети да се опитват да бъдат забелязани. Те сякаш имат вроден инстинкт да бъдат водачи и всичко се върти именно около него. И нищо друго няма значение.

Булдог

Тези леко пухкави кучета изглеждат глупави заради изключителния си мързел. Макар и да са изключително лоялни, булдозите няма да чуят нищо от това, което казвате, нито пък ще го изпълнят. Дресировката им е изключително трудна – те са не просто мързеливи, но и своенравни.

Афганска хрътка

афганската хрътка е смятана за глупава

Тази рядко срещана у нас порода е еквивалентът на модел в кучешкия свят – фина, изваяна, със страхотна прическа, но... празноглава. Тази порода не се поддава на никакви команди и по-скоро се държи като котка, отколкото като куче. Това означава, че ще ви обърне внимание само, ако то прецени. Поради тази причина се смята за глупава порода кучета.

Басет

В природата на това симпатично куче е да е мудно, мързеливо и изключително симпатично. То печели лошата си слава на глупаво и заради неразбиращия си поглед, и заради мудността, с която съществува. Понякога четириногите от тази порода изглеждат не толкова интелигентни и заради маниакалното си душене. Но не бива да ги съдим прекалено строго. Защото то им е в кръвта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest