Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Най-високите породи кучета

Най-високите породи кучета

Най-високите породи кучета
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Едрите породи кучета всяват страх, тъй като често си мислим погрешно, че те са агресивни и опасни, но далеч невинаги е така. Първо, характерът на кучето зависи в голяма степен от възпитанието и обучението. Второ, дори и малките кучета могат да са доста агресивни, като затова може да се каже, че този критерии не е обвързан по никакъв начин с големината на породата.

Най-високите породи кучета

Леонбергер

Тези кучета са кръстоска между породите санбернар, пиренейски мастиф и нюфаундленд, като на височина могат да достигнат до цели 80 сантиметра. Теглото им също е внушително и мъжките могат да тежат цели 80 килограма. Въпреки големите си размери, тази порода високи кучета се отличава с приятния си и добродушен характер като дори се разбират прекрасно с малките деца. Лесни са за обучение, тъй като са много умни и са верни на стопанина си.

Московска стражевая

Породата е кръстоска между руска хрътка, кавказка овчарка и санбернар. На височина достига до около 77-78 сантиметра, а теглото е 55-60 килограма. Притежават уравновесен и общителен характер, но също така са идеални за пазачи на дома. Изключително безстрашни са и винаги биха защитили стопанина си, без да се замислят.

Бурбул

Въпреки страшния си външен вид, те са доста добронамерени и се привързват бързо към стопанина си. Родом са от Южна Америка и на тегло достига до внушителните 80-90 килограма. Тези кучета имат нужда от постоянно внимание и грижи, тъй като не понасят самата и искат винаги да се намират между хората. Това се отнася и до обучението на бурбул.

Нюфаундленд

Нюфаундлед

Тези кучета са родом от далечна Канада, като в миналото са били използвани от рибарите в ролята си на работни животни. Те са и страхотни плувци, тъй като имат ципести лапи и водонепроницаема козина. Женските кучета са една идея по-дребни, като на тегло достигат до 50 килограма, а мъжките - 70 кг. Въпреки привидната си огромна сила и внушителен външен вид, тези кучета са изключително нежни и мили по характер.

Тибетски мастиф

Тази порода е изключително древна и в миналото са били използвани като пазачи от тибетски монаси. Те са доста спокойни и сдържани, като женските достигат на тегло до около 50-60 килограма, а мъжките - 80 кг. Изключително предни и верни са на стопанина си, което ги прави и отлични пазачи на дома. Тази порода е не само в категорията на най-високите и големи кучета в света, но и на най-скъпите.

Немски дог

Това е официално най-високата порода кучета в света, като мъжките достигат до минимум 80 сантиметра, а женските - 75 см. Теглото на тези красиви и благородни любимци достига до 90 килограма, като отново женските са малко по-леки от мъжките. Въпреки огромните си размер, тези кучета съчетават в себе си мощ с преданост и благородство.

Пиренейски мастиф

Породата е родом от Испания, като тя също е смятана за една от най-високите в света. Мъжките достигат на височина до 80 сантиметра, а женските - 75 см. Породата тежи около 80 килограма, но се срещат дори представители, които тежат над 100 килограма. Те са изключително интелигентни и умни домашни любимци, като затова често се ползват като пазачи на дома.

Санбернар

Санбернар

Всички сме чували за тази порода от известния филм “Бетовен”, но далеч не всички знаят, че тези кучета достигат на височина до цели 80-85 сантиметра. Теглото им също е внушително и може да стигне дори до 100 килограма. Най-тежкият Санбернар е бил включен в книгата на Гинес и е тежал огромните 166, 4 килограма. Тези кучета са изключително дружелюбни към децата и внимателно, като именно милият им нрав ги превръща в идеалния домашен любимец за семействата.

Испански мастиф

В миналото тези високи кучета са защитавали добитъка от различните животни. На височина кучетата от тази порода достигат до 70-88 сантиметра, като могат да тежат дори цели 100 килограма. На цвят козината им може да е, както червеникава, така и светлобежова. Те са много добродушни и лесно се превръщат във верен приятел на цялото семейство. Изключително смели са и винаги ще защитят стопанина си без да се замислят.

Ирландски вълкодав

Някъде можете да срещнете, че ирландският вълкодав е най-високото куче в света. Въпреки че има спорове по тази тема, едно е сигурно - тези животни са много високи. Някои от представителите на породата са с големината на невисок кон. Но интересното е, че са доста кротки и неагресивни. В миналото са били използвани за лов на вълци, но днес са по-скоро домашни любимци.

Английски дог

Английски мастиф

Породата е изключително грациозна, но и също така е доста силна. Догът е едно от най-високите кучета в света, като средният им ръст стига до около 92 сантиметра, а теглото им може да варира от 70 до 110 килограма. Породата е изключително аристократична, смела и заедно с това спокойна, като това я превръща в идеалния пазач на дома, но и прекрасен избор за домашен любимец, ако живеете в къща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest