miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Грижи и отглеждане на американски булдог

Грижи и отглеждане на американски булдог

американски булдог
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Въпреки че голяма част от хората имат домашни любимци, далеч не всички са запознати с особеностите на своята порода кучета. Важно е обаче да познавате основните черти на темперамента, тъй като те могат да ви помогнат да разкриете пълния потенциал на кучето ви.

Грижи и отглеждане на американски булдог - какво трябва да знаем?

Породата е средна по-големина, но за сметка на това американският булдог е изключително силно и понякога агресивно куче.

Именно затова една от първите ви задачи в този случай е социализацията на кучето, което при тази порода е ключов момент във всяко едно отношение. Стандартно те достигат до височина около 50-65 сантиметра, като мъжките са една идея по-едри от женските.

Теглото им също може да варира, а именно между 30 и 50 килограма. Средната продължителност на живот на тази порода е 12 години, но ако се грижите много добре за любимеца си и го водите на редовни профилактични прегледи, тогава може да живее дори до 15-16 години.

Американският булдог има много мощни челюсти, а също така големи зъби. Носът на породата е черен или кафяв на цвят, с кръгла форма и сравнително големи ноздри. Ушите са с триъгълна форма, а шията на животното е масивна и къса. Ако се занимавате с американския булдог от ранна възраст, тогава няма да имате никакви проблеми по отношение на възпитанието на кучето.

Те са доста интелигентни, устойчиви и балансирани по отношение на темперамента си, но е важно и вие да проявите разбиране при дресировката на питомеца ви. Изключително активни са и обичат игрите, както и разходките на природа, като затова е важно да ги извеждате поне за един час всеки ден, за да могат поне малко да изразходят енергията си.

американски булдог грижи

Не пренебрегвайте и грижата за домашния любимец, като вие трябва да къпете кучето редовно, да му миете зъбите и лапите, а също така да му режете ноктите.

Всичко това е важна част от задълженията на всеки стопанин. Освен това е важно да водите кучето на редовни профилактични прегледи, тъй като така всяка една патология може да бъде открита на ранен стадий, когато прогнозата за лечение е много по-благоприятна.

Буйният нрав и донякъде агресивен темперамент ще вземе превес, ако не се занимавате с кучето, затова в никакъв случай американският булдог не е добър избор за вас, ако нямате достатъчно време, за да се занимавате с възпитанието на кучето ви.

Ако обаче успеете да укротите любимеца си и да го възпитате, тогава ще имате не само защитник на дома, но и верен приятел, който никога няма да ви предаде.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest