miau.bg»Статии»Мъници»Зайчета»Характер и поведение на декоративния заек

Характер и поведение на декоративния заек

Характер и поведение на декоративния заек
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Днес все повече хора си вземат декоративен заек за домашен любимец, тъй като тези животни са много мили, добри, гальовни и послушни.

Въпреки това далеч невсички са запознати с характера на питомците си, което създава доста въпроси относно това, какво точно е поведението на декоративния заек.

Ако и вие сте решили да си вземете такъв пухкав домашен любимец, тогава е добре да се запознаете малко по-подробно с темата, за да решите дали това животното е най-добрият избор за вас.

Характер и поведение на декоративния заек

Както и при кучетата, така и те имат доста индивидуален характер, така че не може да се каже еднозначно какви за поведение всички зайчета.

Във всеки един случай обаче тези животни могат да станата идеалния малък пухест приятел за вас, ако се занимавате с неговото възпитание. Характерът на декоративния заек не зависи от пола, окраската или породата, като могат да бъдат гледани дори в апартамент, имайки предвид малките им размери.

Заек

Повечето от тях не проявяват агресия и могат лесно да се разбират дори с другите животни, ако имате такива. Могат да са доста плашливи, тъй като в природата именно бягството е единственият им начин да се предпазят от враговете си.

Ако ги приучите, тогава могат да бъдат и много гальовни и да не се боят от всеки звук в дома ви.

За целта трябва да ги вземате на ръце от малки и просто да ги галите. Теглото им варира и може да достига дори до 4-5 килограма, ако породата е по-едра.

Важно е също така да обясните на децата си, че декоративното зайче не е играчка и не бива да го тормозят, тъй като постоянният стрес при това животно може да доведе до различни заболявания, но и до това че то ще се бои от всичко и всеки.

Имайте предвид обаче, че все пак това не са кучета и няма да можете да ги научите на много сложни команди, затова не очаквайте от поведението на декоративните зайчета чудеса. Те просто могат да са много мили и добродушни, радвайки ви се.

Ако обаче се постараете повече, тогава можете да ги научите на някакви по-лесни команди, на името им, но и дори ще реагират на интонацията ви. В никакъв случай не им викайте и не прилагайте физическа сила, тъй като това е напълно недопустимо при нито едно животно.

Декоративен заек

Ако си търсите малко, пухесто и много мило домашно животинче, тогава декоративният заек е идеалният избор за вас. Те могат да са доста смешни и забавни животни, но и заедно с това са мили и приятелски настроени, с които никога няма да ви е скучно.

Ако и вие искате такова любимче, вижте нашите обяви и цени за декоративен заек. А за да сте сигурни, че избирате подходящ приятел, можете да прочетете повече за различните породи декоративни зайци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest