Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Съвети при къпане на пинчер

Съвети при къпане на пинчер

Съвети при къпане на пинчер

Ако сте си взели наскоро пинчер, тогава със сигурност имате много въпроси относно грижата за вашия питомец. Един от тях е свързан с правилата и начин на къпане на кучетата, както и колко често трябва да правите това.

Съвети при къпане на пинчер

Имайте предвид че няма някакво правило колко често се къпе пинчер. По-скоро честотата на водните процедури зависи от това колко е мръсен любимецът ви. Здравето на пинчера е също важен фактор, като така през зимата не бива да правите това често, имайки предвид по-слабия имунитет на декоративните породи кучета като пинчерите. В случай че кучето ви има алергия към използваните продукти по време на къпане, тогава е важно да изберете хипоалергенните, които са подходящи за чувствителна и нежна кожа на кучето.

Изберете подходящо място за къпането на пинчера ви, като имайки предвид малките размери на пинчерите, можете да използват за тази цел леген или детско коритце. Задължително купете кучешки шампоан, който има неутрално pH, тъй като продуктите за хора предизвикват често алергии при животните и раздразнения по кожата. Най-добре е веднага да купите хипоалергенен продукт или пък изцяло натурален, тъй като той няма да доведе до сухота или раздразнения на кожата.

Пинчер

И така, преди къпането на пинчера, задължително го срешете със специална четка. Ако се налага, можете да премахнете заплитанията, тъй като така ще се улесни значително процеса. Следващата ви задача е да срежете ноктите му, тъй като в противен случай може да ви одраска, докато го къпете. Не ги режете в никакъв случай твърде късо, тъй като така можете да засегнете живеца и това да доведе до кървене или дори инфекция. Не забравяйте да махнете нашийника преди водните процедури, за да можете да измиете и врата на пинчера. Сложете малки памучни тампони в ушите на кучето, тъй като при намокряне може да се стигне до различни ушни инфекции. Така ще можете да запазите ушните канали сухи.

Ето че сте готови и вече можете да пристъпите към самото къпане на пинчера, като тук няма нищо особено. Единственото важно нещо е след водните процедури да подсушите любимеца си със сешоар или кърпа, ако се бои от силната струя. Можете да използвате за целта силно абсорбираща кърпа с микрофибърни частици. И не забравяйте накрая да поощрите кучето с някое лакомство, за да го наградите за доброто поведение по време на водните процедури.

Ако спазвате тези лесни правила и насоки не само, че ще можете да къпете пинчерите безпроблемно, но и да превърнете водните процедури в едно истинско забавление за вашите любимци.

Ето че няма нищо сложно в грижите за пинчер. Ако и вие искате такова кученце, не се чудете повече. Вижте тези обяви и цени за пинчер. Ето и как да кръстите пинчер!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest