miau.bg»Статии»Животински Свят»Диви Животни»Най-красивите горски животни

Най-красивите горски животни

Най-красивите горски животни

Гората е магическо място, където цари живот със собствени правила и режим. Тя е обитавана от безброй същества – от най-малкото до големи и могъщи екземпляри. Сред всички тези горски животни някои се отличават със своята уникална красота. Ето кои са най-красивите животни на гората.

Елен

Известен със своите големи, внушителни рога, еленът е едно от най-красивите горски животни. Не случайно носи прозвището „благороден“, тъй като има благородно, аристократично излъчване, умен поглед и внушителна осанка. Освен на външен вид, всичко дори у поведението на елена е красиво – стойката, движенията, бягането, дори битките, в които влиза, когато се съревновава за женска или за територия. Еленът безспорно е един от най-красивите животни, които обитават гората.

Катеричка

Красива катеричка

Не може да си помислим за гора и да не я свържем с тази пухкава рунтавелка, която се промушва измежду дърветата и страхливо подскача от клон на клон. Катерицата впечатлява със своята красива опашка, сладка муцунка и миниатюрни лапички, с които похрупва орехчета и други деликатеси.

Сърна

Сърната е роднина на елена. Затова те имат известна прилика на външен вид. Сърните обаче се отличават с много повече нежност, грация и финост. Погледът на сърничката е изключително мил, а който веднъж е видял красивите кафяви очи, никога няма да ги забрави. Окраската на козината също е съвършена. Заради своята нежност и красота сърничката е претворена като анимационен герой в много филмчета за гората, сред които най-известното превъплъщение е Бамби.

Вълк

Вълк

Не просто красив, а красив и страшен. Това е сивият вълк – обитател на нашите гори и първообраз на кучето – най-добрият приятел на човека. Вълкът има изключителни очи, пронизващ поглед, красива космата опашка и рунтава козина. Пазителят на гората е колкото красив, толкова и опасен. Затова по-добре да не се срещаме на негова територия очи в очи.

Мечка

Мечките са по-рядко срещани в нашите гори и обитават само някои региони в България. Мама меца с малките мечета е гледка, достойна за възхищение и умиление. Но и за гледане от безопасно разстояние, защото макар и красива, мецана е страшна, когато трябва да защити малките си. Мечетата пък са образец за малко, сладко, горско животно, което ти идва да гушкаш. Не случайно плюшените мечета са едни от най-разпространените играчки за гушкане.

Мечката е горско животно

Със сигурност има и други красиви горски животни, които могат да бъдат споменати. Но смятаме, че тези са петте обитатели на гората, които заслужават да бъдат на върха в класацията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest