miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Хранене на френски булдог

Хранене на френски булдог

Хранене на френски булдог

Френският булдог е доста мощно и силно куче, въпреки че е декоративна порода. Има доста противоречив характер, но пък за сметка на това тези любимци са много умни и дружелюбни, като лесно се разбират и с малките деца. Ако обаче сте решили да си вземете френски булдог, тогава е важно да сте запознати не само с темперамента на породата, но и как трябва да храните тези любимци.

Хранене на френски булдог

Можете да храните френски булдог, както с купешка, така и с натурално хранене, но трябва да се спрете само на единия вариант, тъй като е забранено да ги смесвате. Хранейки френски булдог с мокра или суха кучешка храна, вие не само пестите времето си, но и знаете че любимеца ви получава всички необходими за здравето му витамини и минерали. Освен това високо качествените продукти не способстват за развитието на алергии при кучето и добре се усвояват от питомеца.

От друга страна пък, естественото хранене на френския булдог е по-полезно и разнообразно, но и винаги знаете, с какво точно храните кучето си и какво се съдържа в храната му. Единственият момент тук е това, че ще се налага да изчислите нужните порции, тоест за да получава питомеца ви всички необходими минерали и витамини.

При необходимост ветеринаря може да изпише комплекс, с който да се запълни тази нужда от важните градивни елементи на организма. Доброто здраве на кучето и дълголетие не са отличителните белези на породата френски булдог, затова е важно да подходите към храненето им възможно най-отговорно.

Куче френски булдог

Забранени храни за френски булдог

- сладко;

- броколи;

- кости;

- картофи;

- пушени колбаси;

- сурови яйца;

- тлъстите храни (свинско месо);

- консервираните храни;

- подправки;

- боб.

Френски булдог

Когато избирате менюто на френски булдог, е важно да се съобразите с физическа активност на породата. Именно с храненето кучето ви трябва да компенсира калориите, които е изразходвал питомеца по време на разходката си с вас. При правилната диета трябва да се спазва баланса на приема на протеини, мазнини и въглехидрати. Не бива да храните кучето си с еднобразни продукти, тъй като в този случай ще се получи огромен дисбаланс на необходимите и получените с храната витамини и минерали, което може да доведе до редица заболявания при породата.

Правила при хранене на френски булдог

- стриктно спазване на правилата за хранене на домашните любимци, тоест трябва да се съобразите с възрастта на кучето ви и неговите нужди от хранителни вещества, както и енергийна стойност на продуктите;

- избирайте храните въз основа на техния състав, характеристики и хранителна стойност;

- при наличие на заболявания на стомаха на кучето или храносмилателната система, френския булдог трябва да премине на диетична храна;

- никога не давайте забранените за кучета храни на питомеца ви;

- преди да нахраните кучето, трябва да приготвите храната според основните методи на приготовление;

- позволените и задължителни храни в менюто им са: зърнени (ориз, елда, овес), месо (говеждо, телешко, пуешко), млечните продукти (нискомаслен кефир, извара, мляко), твърдо сварени яйца, моркови, тиквички, обезкостена морска риба.

Категорично е забранено да се прехранва френският булдог. Също така, здравословното хранене включва понятия като честота, редовност и навременност на храненето. Неправилната диета при тази порода лесно може да доведе до развитие на рахит, затлъстяване и храносмилателни проблеми, но и редица други сериозни патологии, затова винаги се грижете правилно за кучето ви и подхождайте внимателно към избора на хранителните продукти.

Спазвайте тези правила, и отглеждането на френски булдог ще ви е приятно и успешно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest