miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Дресура и обучение на аляски маламут

Дресура и обучение на аляски маламут

Аляски маламут
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Аляският маламут привлича веднага вниманието на околните с гъстата си козина и гордата походка, като още на пръв поглед е ясно това, че кучето принадлежи към северните породи. Както и всеки един любимец, така и тези кучета трябва да бъдат обучени, за да нямате проблеми с тях в бъдеще и да изпълняват всяка ваша команда.

Дресура и обучение на аляски маламут

Един от най-важните етапи на възпитанието на породата аляски маламут е социализацията на кучето. Именно от това до голяма степен зависи дали ще постигнете успех и дали ще се справите с обучението на кучето ви. Именно затова още от най-ранна възраст е важно да се заемете с това, тъй като така ще намалите значително трудностите, които можете да изпитвате след това по време на дресировката на любимеца ви.

Породата аляски маламут е много интелигентна, но в същото време те са доста независими кучета. Имат силно развит инстинкт да се намират постоянно в глутница и могат лесно да се справят дори с най-суровите условия. Имайки предвид всичко това далеч не всички тактики на дресировка при тези кучета ще има добър ефект, затова е важно да се действа индивидуално при възпитанието на всяка порода, изхождайки от нейните индивидуални особености и черти на характера.

Малки кученца от породата аляски маламут

И така, оптималното време за начало на тренировките на кучето е 6-8 седмица, като е много важно преди това да сте научили кучето ви вече на неговото име. В никакъв случай не използвайте физическа сила, тъй като това е не само непозволено, но и няма да даде положителен резултат при възпитанието на кучетата като цяло, особено при тази порода.

Задължително трябва да успеете да покажете на любимеца си, че вие сте на върха на йерархията, защото само така аляския маламут ще ви слуша и ще изпълнява командите ви. При изучаването на самите команди използвайте два метода за похвала, а именно просто погалете животното и го похвалете с думи или му дайте любимото лакомство.

Много е важно да редувайте тези два начина, а не само да разчитате на това, че с вкусна награда ще постигнете по-бърз успех. Така рискувате кучето да свикне на това, че му давате лакомство и да започне само постоянно да иска да му давате награда, затова съчетавайте винаги двата начина.

Основи на дресурата и обучението на аляски маламут

- тази порода е много важно да чувства тембъра на гласа ви, тъй като така се ориентират дали сте доволни от тях. Старайте се да говорите ниско, с равен тон и спокойно. Използвайте весел и леко по-висок тон на гласа си, когато хвалите кучето за добре изпълнената кучешка команда;

Дресура и обучение на аляски маламут

- започвайте обучението на аляски маламут от по-лесните команди и преминавайте постепенно към по-сложните;

- винаги си припомняйте в началото на всеки урок научените команди, за да ги затвърдите;

- тренирайте кучето си поне 30-40 минути на ден;

- никога не пропускайте тренировка;

- спазвайте определен режим при обучението, тоест изберете си часови диапазон и по това време се занимавайте с кучето ви, за да може то да свикне и да знае, че сега е време за възпитание;

- хвалете кучето си за всеки успех с добра дума или лакомство.

Въпреки че породата аляски маламут е много интелигентна и умна, не очаквайте че всичко в дресировката им ще преминава всеки път гладко, особено в началото. Тези кучета са своенравни понякога, затова ще трябва да проявите търпение и да сте настоятелни при изучаването на всяка една команда. Но ако спазвате всички правила, отглеждането на аляски маламут няма да ви е трудно

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest