miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Грижа за козината на Кане Корсо

Грижа за козината на Кане Корсо

Грижи за козината на Кане Корсо

Кане Корсо е една от най-впечатляващите породи кучета. Това величествено куче, с мускулестото си тяло и лъскава козина са толкова внушителни, че едва ли някой би припарил до дома ви, ако знае, че имате Кане Корсо. Името на породата произлиза от латинското "Cohors", което означава "пазител" и "протектор".

Тази порода е много интелигентна, но трябва да започнете социализацията и обучението на кучето още от ранна възраст, за да си нямате проблеми в бъдеще. Освен това, породата е много атлетична и се нуждае от много упражнения.

Тези кучета лесно се привързват към собствениците си, дори и към децата в дома.

Козината на Кане Корсо е къса, но не е гладка, напротив, тя е много груба и гъста, което пък я прави водоустойчива. Тя може да бъде черна, сива, бежова или дори червена.

Грижа за козината на Кане Корсо

Както стана ясно, Кане Корсо има къса, но гъста и твърда козина, която сменя два пъти в годината. Ако планирате да го къпете редовно, трябва да го научите, докато е малко.

Водете го в банята всяка седмица, докато е малко кученце, научете го на командата „Баня”, така че да се научи и да го приема. Може да го „подкупите” с лакомство.

Отново, докато е бебе, научете кучето, че трябва да бъде ресано. Направете този процес по-приятен като го награждавате с кучешки лакомства.

Докато го решете следете за зачервявания или възпаления по кожата, в носа, устата, очите и по стъпалата. Очите трябва да са бистри, без зачервявания. Седмичният „преглед” ще ви помогне да хванете в ранен стадий евентуални заболявания.

изпускане. Вашият внимателен седмичен изпит ще ви помогне да откриете потенциални здравословни проблеми рано.

Най-добре е да го решете и къпете често, за да поддържате красивата му козина. Може да къпете кучето всяка седмица, или веднъж на всеки 6 до 8 седмици, в зависимост от начина му на живот.

Макар че има къса козина, Кане корсо има и подкосъм, който ще пада през цялата година. За да сведе до минимум това, къпете и решете кучето редовно. Така хем ще си спестите нервите с космите навсякъде, хем ще поддържате козината и кожата му здрави.

Кане Корсо

Когато го къпете, използвайте специален шампоан за кучета. Избягвайте продуктите за хора!

Това са основните грижи за козината на Кане Корсо. Обърнете внимание, че това са едри кучета, които изискват сериозна поддръжка. Ако отглеждате Кане Корсо, трябва да сте много отговорни.

В случай че още нямате такъв домашен любимец, но искате да си вземете, вижте нашите обяви и цени за Кане Корсо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest