miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Кои са най-издръжливите породи кучета

Кои са най-издръжливите породи кучета

Кои са най-издръжливите породи кучета
Повод за куче, розов, 5 метра, до 15 кг-25%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Повод за куче, розов, 5 метра, до 15 кг
18.50 лв.
13.90 лв.
Виж ››

Различните породи кучета са подходящи за различни неща, така да се каже „имат си своя работа”. Някои са подходящи да пазят стада, други да работят, а трети – са перфектни за компаньони.

Въз основа на своята функция, всяко куче се нуждае от специфичен набор от кучешки упражнения.

Та, ако вие искате да си вземете топка от неизчерпаема енергия, с която да покорявате света, ето кои са най-издръжливите породи кучета.

Австралийска овчарка

Австралийската овчарка е куче пазач, пълно с енергия. Те се нуждаят от страшно много упражнения, за да се изморят.

Лабрадор

Лабрадорът е най-популярната порода в Съединените щати. Тези сладки и добри приятели, са пълни с енергия и са супер издръжливи кучета. Тези палета имат нужда от активни стопани, които ще им осигуряват ежедневната доза изразходване на енергията.

Голдън Ретривър

Голдън ретривър е издръжливо куче

Още една популярна порода кучета. Голдън Ретрийвърът е чудесен другар за активно стопани. Тази порода може да тича, да плува, да играе, да скача и това само за загрявка. Това са едни от най-издръжливите кучета.

Ваймаранер

Ваймаранерите са невероятно бързи кучета. И освен че са много енергични, тези кучета са и много интелигентни животни. Затова вие като собственик, трябва да се убедите, че ще ги държите ангажирани през цялото време.

Родезийски риджбек

В миналото тази порода е била използва за лов… на лъвове! Това е единствената регистрирана порода, произхождаща от Южна Африка. Това невероятно куче лови леопарди, биволи, антилопи и дори лъвове с огромен успех. Тази порода обаче има нужда от много движение и пространство. Това куче може да живее с дни без вода. Безкрайно издръжливо куче – студът и жегата не му правят впечатление.

Далматинец

Далматинец

Макар и да не е толкова бърз като Родезийския риджбек, Далматинецът е символ на издръжливостта. Той е чудесен за хората, които обичат да тичат на дълги разстояние. Буквално тези кучета кипят от енергия и могат да издържат дълги преходи.

Бордър Коли

Тази порода обича да работи, следователно има много енергия и се нуждае от много упражнения. Тези кучета са супер издръжливи на високи натоварвания.

Немска овчарка

Няма как да направим класация за издръжливост и да не включим немската овчарка. Тази порода е готова да угажда на стопаните си, докато не капне от умора. А това не става лесно. Не случайно тази порода се използва от въоръжените сили на почти всички държави по света.

Ако смятате, че е вече време да си вземете куче, разгледайте тези обяви за кучета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest