Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Какви зеленчуци да даваме на Мини пинчер

Какви зеленчуци да даваме на Мини пинчер

Зеленчуци за Мини пинчер

Домашният любимец е като дете. Грижим се за него, храним го, купуваме му играчки и се тревожим, когато е болен. Затова често се чудим с какво да го храним, можем ли да му даваме „човешка” храна и прочее.

Ако имате Мини пинчер, тази статия е за вас. По принцип е добре да храните Мини пинчера със специална кучешка храна, която е обогатена и съдържа всички необходими витамини и минерали, необходими за малкия ви приятел.

Заедно с висококачествена кучешка храна, много собственици избират да дават човешка храна на кучето. Питат се какви са подходящите зеленчуци за Мини пинчер?

Мини пинчерите ядат следните зеленчуци и плодове:

-Тиква;

-Морков;

-Сладки картофи;

-Зелен боб;

-Ябълки;

-Банани;

-Круши.

Въпреки че понякога суровата храна може да осигури повече ползи за кучето, в дългосрочен план това може да разстрои корема на животното.

Домашна храна за кучета

Ако приготвяте храна вкъщи за кучето си, нека месото да е максимум 50% (птичи или рибен протеин, пуешко или пилешко месо без кожа). Включете сложни въглехидрати като сладък картоф, кафяв ориз, ечемик или киноа (30% от порцията). Останалите 20% могат да бъдат зеленчуци и плодове като зелен фасул, моркови, тиква, ябълки, круши и банани.

Гответе всички съставки в голям съд с достатъчно вода, докато оризът се свари.

Забранени храни за Мини пинчер

Забранени храни за Мини пинчер

Никога не давайте на вашия Мини пинчер шоколад, грозде, стафиди, макадамия, авокадо или мляко.

Шоколадът, кафето и кофеинът съдържат вещества, които се намират в семената на какао, използвани за приготвяне на кафе и други продукти. Те могат да причинят повръщане, гърчове и дори смърт на куче.

Лукът, чесънът и чесънът, макар и безвредни за хората, причиняват дразнене на стомашно-чревния тракт на кучето, а големи количества или редовно поглъщане могат да причинят увреждане на червените кръвни клетки на кучето.

Избягвайте и солта, защото може да се стигне до панкреатит и наддаване на тегло.

Човек е това, което яде, казват. А това важи и за животните. Важно е да внимавате с какво храните вашия домашен любимец, ако искате да му се радвате за по-дълго време. От храната зависи изключително дали ще бъде здраво кучето ви, дали ще бъде активно и щастливо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest