miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Любимите занимания на кучетата

Любимите занимания на кучетата

любими занимания на кучетата
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Всеки домашен любимец носи своя индивидуалност и поради това се различава силно от останалите. Но едновременно с това носи общите белези на вида, от които няма как да избяга. Така е и при кучетата.

Макар и с различен темперамент, външен вид, особености и поведение, те имат някои общи черни помежду си. Едни от тях са свързани с любимите им занимания. Вижте какво най-много обичат да правят кучетата.

Да играят на Донеси топката!

Някъде дълбоко в праисторията на вида е заложена идеята, че трябва да изпълняват команди. А когато командата е свързана с донасяне на нещо, което е подхвърлено от стопанина надалече, блаженството е върховно. Дали ще е точно топка или пръчка – няма никакво значение.

Важното е стопанинът да хвърля предмета далече напред, да крещи с пълна сила „Донеси! “ и четириногият любимец с устрем се хвърля към запратената в пространството вещ. След това гордо донася предмета в краката на собственика. И сега идва един важен момент - никога не трябва да се забравя поощрителната реплика „Браво, добро куче! “.

щастливо куче

След този цикъл животното вече умира да повтори всичко отначало. Така кучетата могат да донасят топка или пръчка до безкрай. И обикновено играта първо омръзва на техния стопанин.

Да се разхождат

Виждали ли сте куче, което предпочита да не помръдва от дивана и да спи по цял ден. Не, това са занимания, типични за котката. Кучетата обичат да са активни, да тичат, да се движат и то навън, на открито.

Само вземете каишката за разходка и веднага любимецът ви ще е скочил жизнерадостно в очакване на приключението. А също ще лае и ще размахва опашка от нетъпрение. След това може да тича навън с такава емоция и енергия, че понякога изглежда сякаш той води собственика си на разходка, а не обратното.

Да лаят по велосипедисти и минаващи коли

Има кучета, които са буквално пристрастени към тази дейност. Покрай тях не може да премине нито едно превозно средство, без да бъда подгонено и изпратено с див лай. Тежко и горко на велосипедистите, попаднали на четириного, практикуващо това занимание.

Кучето обикновено причаква колата или велосипеда и когато наближи, се нахвърля с такъв устрем, сякаш ще разкъсна дори ламарината. Всъщност това, което изглежда най-много привлича кучето, са въртящите се гуми, защото то най-много лае и напада именно тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest