Miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»Най-търпеливите породи котки

Най-търпеливите породи котки

Най-търпеливите породи кокти
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Котките са едни от най-своенравните животни. Ако кучето може да бъде дресирано, при котката този процес е по-труден. Често тези сладки създания са много нетърпеливи, не обичат да бъдат гушкани и докосвани. Котките са склонни да проявяват малко повече агресия понякога.

Затова и много хора се притесняват да си вземат коте, ако имат малко дете.

Разбира се, всичко това е много условно и зависи от породата котка, която сте избрали. Ето някои от най-търпеливите породи котки, които са подходящи домашни любимци за семейства с малки деца:

Регдол

Рагдол

Това е една порода котки, които са много търпели и любящи. Техният темперамент е идеален за семейства с малки деца. На външен вид тази порода са много внушителни. Но отвътре, те са мързеливи и спокойни. Копринената им и гъста котешка козина е от средно дълга до дълга.

Абисинска котка

Тези красиви късокосмести котки имат отличен темперамент. Те са много игриви, интелигентни и са чудесни семейни любимци. Те са много търпеливи котки и биха издържали малки деца.

Мейн куун

Мейн куун

Тези нежни гиганти са чудесни домашни любимци, особено ако имате дете. Тази порода котки са много лоялни към семейства си. Мейн куун са много дружелюбни, издръжливи и активни животни. Имайте предвид, че тази порода се нуждаят от повече пространство. Но те се разбират добре с деца, търпеливи са и не се нуждаят от особени грижи.

Американска късокосместа котка

Тази порода са много игриви, с лъскава козина и мили муцунки. Породата обаче се слави със своя добродушен и спокоен характер. Все пак тази порода не е мързелива и обича да си играе. Американските късокосмести котки са много търпеливи и проявяват толерантност към деца и други домашни любимци.

Манкс

Котка Мнакс

Това е една от най-интелигентните породи котки. Манкс обаче са и много гриви и търпеливи котки. Тази порода изключително се привързва към стопаните си. Имайте предвид също, че се привързват и към котешки играчки.

Бурманската котка

Тези котки са едни от най-популярните и това се дължи на нейния характер. Те обичат както децата, така и другите домашни любимци. Все пак тези котки са много ловки, често ще ги видите да „летят” във въздуха, за да уловят нещо. Ако ще оставяте често тази котка сама, препоръчително е да имате и друг домашен любимец, за да прави компания.

Персийска котка

Персийските котки са сравнително спокойни и обичат стопаните си. Те се привързват много към семейството и са приятелски настроени към околните. Персийските дългокосмести котки са гальовни. В общия случай те нямат нищо против да живеят самостоятелно и са много доволни да са единствената котка в дома. Харесва им тишината в дома, а също да изглеждат добре.

Това бяха нашите предложения за най-търпеливи породи котки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest