Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Породи кучета, подходящи за мъже

Породи кучета, подходящи за мъже

Породи кучета за мъже

Най-добрият приятел на човека не е случаен израз. Вярно е, че няма по-добър другар от едно любящо и лоялно куче. Неговата безрезервна любов и подкрепа са незаменими.

Но в днешно време има толкова много и различни породи кучета, че трудно може да изберете кое ще е най-подходящото за вас, господа.

Когато решите да осиновите куче, трябва да бъдете на 100% отговорни, тъй като оттук нататък вие сте неговото семейство.

Не може просто да го пренебрегвате и да отричате съществуването му. Отглеждането на куче е отговорно занимание, затова вземете предвид и характеристиките на характерите на съответната порода.

Ето някои от най-подходящите породи кучета за мъжете:

Акита

Акита

Освен че е много интелигентно, лоялно и смело, това куче е чудесен другар, тъй като много се привързва към стопаните си. Породата е създадена преди стотици години в Япония. Тези кучета са използвани като пазачи и по време на лов. Могат да бъдат агресивни, но с подходящо обучение и внимание, тези кучета са за семейства. Животните от тази порода са добри приятели и верни пазачи, които обожават да прекарват време със стопаните си.

Аляски маламут

Известни с поразителната си прилика с кучетата от порода хъски, тази порода направо излъчват сила и мъжественост. Техните вълчи черти са малко подвеждащи. Всъщност тези кучета са много игриви. Все пак имайте предвид, че кучетата изискват много време за тичане, за да изразходят енергията си. Тази порода лесно се привързва към стопаните си. И е сред подходящите кучета за мъже.

Френски булдог

Не позволявайте външният вид на тези кучета да ви подведе. Булдозите са много силни кучета. Те са изключително привързани към стопаните си, но се привързват и към непознати, при условие, че ги научите от рано.

Питбул

Питбул
Снимка: Dogtime.com

Често тази порода погрешно се смята за агресивна, но истината е, че животното ще бъде такова, каквото го направите вие. Питбулите могат да са много нежни и любвеобилни кучета. Те се привързват изключително към семейството си. И заради късата си козина, тези кучета не изискват много „поддръжка”. Често виждаме, че те са кучета, предпочитани от мъжете.

Австралийско пастирско куче

Преди да решите да си вземете такова куче, трябва да сте наясно, че те изискват много грижи. Австралийското овчарско куче с готовност ще тича цял ден. Без правилните тренировки, мотивация и конкуренция, тези кучета могат да развият поведенчески проблеми. Ако вие обаче водите активен живот и искате енергичен спътник, ето това е правилният избор.

Бигъл

Тези кучета са идеални мъже и за семейства. Те са търпеливи, игриви и нежни, особено с децата. Но веднага, след като стартирате отглеждане на бигъл, започнете с неговото обучение. Тези кучета ще ви се отблагодарят с безгранични забавления и безгранична енергия.

Босерон

Босеронът не е най-популярната порода кучета и дори са малко подценявани. Тези кучета може да изглеждат свирепи, но всъщност са много привързани към семейството си биха направили всичко, за да го защитят. Тези кучета могат да бъдат много любящи и нежни. Тази порода е подходяща и за семейства с деца, но имайте предвид, че изискват сериозно обучение.

Белгийска овчарка

Белгийска овчарка

Тази порода много прилича на немската овчарка. Белгийските овчарки също се използват от полицейските служби по света и са чудесни кучета-пазачи. Те обаче не са сред агресивните породи, освен, ако не бъдат предизвикани. Те са лоялни и обичат семейството си. Но внимавайте – тази порода кучета изисква непрекъснати тренировки, за да се предпазите от нежелано поведение.

Бернски зененхунд

Внушителният външен вид на тази порода може да ви подведе – тези кучета всъщност са много внимателни, въпреки че са огромни. Те се нуждаят от обич и внимание, а в замяна ще ви дарят със своята всеотдайност и любов. Тази порода не е агресивна. Но най-добре да канализирате енергията им в игри и гушкане.

Черен руски териер

Със своята къдрава черна козина, черният руски териер може да изглежда като ултра приятелски настроено куче, но не се подлъгвайте. Тези кучета са отглеждани за пазачи и приемат сериозно своите задължения. Подобно на другите кучета пазачи, тези също са много лоялни към семейства си. Но не обичат непознати. Ако обмисляте да си вземете такова куче, ще ви трябват търпение и време, за да ги възпитате подобаващо.

Блъдхаунд

Тази порода е използвана изключително от ловджиите. Тези кучета се нуждаят от интензивни тренировки и упражнения, за да бъдат щастливи. Подобно на всички ловджийски кучета, те също се нуждаят от обич и поощряване.

Бордър коли

Бордър коли

Тези кучета са много умни и интуитивни. В началото тези кучета са използвани като стадни пазачи, заради издръжливостта им. Бордър коли няма да подхожда на мързелив стопанин. Но пък се справят добре в семейна обстановка. Все пак тези кучета се нуждаят от голям двор, за да тичат цял ден.

Булмастиф

Въпреки внушителните си размери, тези кучета са много нежни и любвеобилни. Те са особено привързани към семействата си и биха ги защитили на всяка цена. Освен това се разбират и с други домашни животни, но се нуждаят от гушкане.

Чесапийк бей ретривър

Тази порода е известна с това, че е много умна и любопитна. С удоволствие ще си играят с вас. В миналото тази порода е отглеждана за лов на водолюбиви птици. Тази порода е фантастична за семейства, които обичат да се разхождат в природата.

Доберман Пинчер

Известни със своята атлетичност и агресивен характер спрямо непознати, тези кучета са отлични пазачи. Въпреки това, те са много лоялни и биха защитили стопанина си, което ги прави подходящи за семейства с деца, но при условие, че са обучени и социализирани от рано. Тези кучета са много умни, но тренировките са от съществено значение.

Това са само част от кучетата, подходящи за мъжете. Каквото и животно да изберете обаче не забравяйте, че носите отговорност за него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest