miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Характер и поведение на Плачещата болонка

Характер и поведение на Плачещата болонка

Характер и поведение на Плачеща болонка
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Плачещите болонки са изключително приятелски настроени към своето семейство и всички, които познават. Държат се резервирано с непознати, но в момента, в който им свикнат, можете да ги намерите в скута на този човек, доволно положили глава на коляното му, докато ги галят.

Те са известни с това, че са много игриви кучета. Много често Плачещата болонка ще избере един човек в семейството, който да следва навсякъде и ще го прави с голямо удоволствие. Забавна и силно привързваща се, Плачещата болонка е прекрасно куче-компаньон. Освен че е игрива и любознателна, тя ще иска да бъде център на вниманието, когато това е възможно.

Най-важното за една болонка е да бъде до вас и да ви прави щастливи. Тя обича да е близо до вас и да усеща ласките ви. Но тъй като е толкова отдадена, няма да иска да бъде без вас твърде дълго.

Какво друго трябва да знаем за характера и поведението на Плачещата болонка?

Плачещата болонка е много зависима от своя стопанин и може често да страда от епизоди на тревожност, когато е оставена сама за дълги периоди от време. Както при всички кучета, страдащи от тревожност при раздяла, това може да доведе до разрушително поведение или да предизвика напрежение между кучето и стопанина му.

По принцип Плачещите болонки не лаят много често, поне не по-често от повечето други дребни породи кучета. И все пак, ако бъдат оставени сами за дълги периоди от време, е възможно те да започнат да лаят силно или да вият, докато някой не се прибере у дома.

Това куче обича да прекарва време със семейството си и не се нуждае от много кучешки упражнения. Разходка за тях може и да мине да се разхождат из къщата или следват любимия си човек от стая в стая.

Обикновено нямат инстинкта да гонят плячка, а са по-фокусирани върху семействата си, отколкото към заобикалящата ги среда, което ще рече, че могат да привикнат да живеят спокойно с други домашни любимци.

Подобно на много породи малки кучета, Плачещите болонки могат да развият „синдром на малко куче“, което най-често се проявява като силен и неконтролиран лай към непознати.

Това поведение на кучето може лесно да бъде отучено, особено ако започнете дресировката на кучето докато е още съвсем малко. Като се има това в предвид, те не са изобщо агресивни, а обикновено са просто нервни около непознати (но бързо се отпускат щом ги опознаят).

Въпреки че Плачещата болонка обича деца, е препоръчително да се отглежда в семейства с по-големи малчугани, които знаят как да се държат с малко куче. В противен случай Плачещата болонка може да се раздразни, ако по-малките деца я бутат или дърпат.

Ако мислите да си вземете кученце от тази порода, разгледайте тези обяви за болонки и оферти за плачеща болонка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest