Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Най-подходящите породи кучета за жени

Най-подходящите породи кучета за жени

Подходящи породи кучета за жени

Жените обичат нещата да се случват по определен начин и не се притесняват да постигат целите си. Това важи за всеки аспект от живота на жената, включително и при отглеждането на домашен любимец.

Кучето трябва да отговаря на високите изисквания на жените, да им осигурява необходимата сигурност и обич. Важно е жената да осинови куче, което ще е подходящо за нейния начин на живот.

Тоест, ако сте работещо момиче, с много дневни ангажименти, изберете куче, което да не изиска много физическа активност.

Или съобразете къде живеете, ще можете ли да го извеждате навън спокойно. И още много други неща. Затова преди да се впуснете в отглеждане на любимец, първо вижте кои породи кучета са най-подходящи за жените.

Лабрадор Ретривър

Лабрадорите са лоялни, енергични и винаги готови за игра. Ако искате другарче, с което да излизате често, да приключенствате заедно, това е подходящата порода за вас. Тези кучета обичат да плуват, да се катерят и да тичат. Лабрадорите са едни от най-подходящите породи кучета за семейства с деца или за активни жени.

Сибирско Хъски

Хъски

Тази порода кучета са много атлетични и винаги готови за приключения. Те обожават да прекарват време на открито и да си играят. Тези кучета за жени обаче изискват редовни „козметични” процедури, но ако вие сте жена, която няма против да се грижи за външния вид на кучето, не се колебайте. Сибирското хъски лесно се сприятелява с всички. То е много игриво и пълно с енергия, затова се нуждае от чести упражнения на открито.

Голдън Ретривър

Подобно на Лабрадора, Голдън Ретрийвъра е много енергично животно, което обича да бъде около хора и се разбира чудесно с всички възрасти. Това е една от най-популярната порода кучета в света и обикновено са предпочитани от жените. Тези кучета притежават прекрасна, дълга и гладка козина, която трябва да се поддържа непрекъснато. Голдън Ретривърът лесно се поддава на обучение, може да си играе с часове и ще е перфектен компаньон.

Боксер

Игриви, сладки и жизнерадостни, тези кучета са идеалните домашни любимци. Те се разбират чудесно с деца и (от време на време) с малки животни, като котки. Но, ако не ги социализирате от рано, може да имат проблеми с други кучета. Боксерите живеят добре в апартаменти, стига да им обръщате внимание непрекъснато.

Джак Ръсел териер

Джак ръсер

Тези кучета са много интелигентни и енергични кучета. Те са перфектните домашни любимци за жените, обичат да стоят в скута им и да се глезят. Но са много игриви, затова трябва да им осигурявате достатъчно възможности да изразходват енергията си. Обикновено тези кучета са много добронамерени към чуждите хора, но могат да бъдат агресивни спрямо други животни.

Австралийска овчарка

Австралийската овчарка е много интелигентно животно, което се поддава лесно на обучение. Те са чудесни домашни любимци за всички хора, които кипят от енергия. Тази порода се нуждае от физическо и умствено стимулиране, тоест, от време за дресировки. Но си остават една от най-популярните породи кучета за жените.

Унгарска визла

Много бързи и енергични, тези кучета са чудесен партньор за бягане в парка. Тази порода са много предпочитани от жените, които обичат спортните занимания на открито. Заради късата си козина и почти никаквото скубане, тези кучета са хипоалергични. Визлата обича да следва стопаните си, където и да отидат.

Ваймаранер

Ваймаранер

Тези кучета по принцип се използват за лов, тъй като са много издръжливи и атлетични. Те обаче са и прекрасни спътници за жени, които обичат дългите походи, да къмпингуват или да спортуват на открито. Все пак като ловни кучета, те имат силен инстинкт да преследват по-малки животни, затова е най-добре да се насочите към тази порода, ако нямате други животни вкъщи. Все пак те са много лоялни и дружелюбни животни, но се нуждаят и от своето лично пространство.

Шиба ину

Тези кучета са независими, умни и често ги наричат „на половина котки”. Шиба ину са много енергични кучета, чудесни са за джогинг, стига да ги държите на каишка, защото биха се втурнали да преследват по-малки животинки. Тези кучета живеят добре и в по-малки помещения, като апартаменти, стига стопаните им да им осигуряват достатъчно упражнения.

Бордър коли

Те са известни със своята интелигентност и трудолюбивост. Освен, че са прекрасни пазачи на стада, тези кучета са много ловки. Бордър колито е много енергично и гальовно, но трябва да се уверите, че ще му осигурявате възможност да изразходва енергията си.

Немска овчарка

Немска овчарка

Ако искате куче, за което да сте сигурни, че ще ви предпази на всяка цена, вземете си немска овчарка. Те са изключително интелигентни животни, много привързани към стопаните си и много лоялни. Но се нуждаят от много внимание и ежедневни упражнения за кучета.

Булмастиф

Тези кучета са умни, малко егоисти, но много послушни и нетърпеливи да угодят на хората си. В комбинация с големите му размери, това куче е идеалният пазач. За разлика от немската овчарка, булмастифът е доста независим и не изисква много внимание. Това ги прави подходящи и за живот в апартамент, стига да ги извеждате на разходка ежедневно. Те са и сред подходящите породи кучета за жени.

Ротвайлер

На пръв поглед тези кучета изглеждат страшни, заради мускулестите си тела, но всъщност могат да бъдат много гальовни. Със сигурност обаче ротвайлерът би защитил стопанката си, ако усети опасност.

Доберман Пинчер

Доберман пинчер

Тези кучета са много внимателни и всеотдайни. Те са много активни и интелигентни, и се нуждаят от чести упражнения и внимателно хранене. Тези кучета са подходящи за жени, които искат някой да ги пази от опасности. Освен това са чудесни за семейства с деца, тъй като са много активни и обичат да си играят.

Акита Ину

Тези големи кучета имат впечатляващ външен вид. Те са изключително лоялни и предани на своите стопани. Но се нуждаят от дисциплиниран собственик, който да ги дресира. Всяка жена, която се насочи към Акита, ще трябва да си отдели време за обучение и упражнения. Тези кучета са много интелигентни и игриви, но имат нужда от внимание.

Това са само част от породите кучета за жени. Каквото и куче да си изберете, уверете се, че полагате необходимите грижи. Отглеждането на животно е отговорна дейност, затова си вземете куче само, ако се сигурни на 100%, че може да му отделяте внимание и време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest